N-au trădat, dar sunt trădați. Cei mai longevivi jucători din Liga I, pe făraș

Ultima actualizare:

    Lucian Filip
Lucian Filip

FCSB-istul Filip și CFR-istul Camora sunt pe picior de plecare, în ciuda faptului că se află în topul longevității la echipele din Liga I.

Lucian Filip e de peste 10 ani în proprietatea clubului patronat de Gigi Becali, în timp ce portughezul Camora e în al optulea sezon cu gruparea ardeleană. Ambii sunt însă cu bagajele la ușă, din motive diferite.

Într-o eră în care fotbaliștii nu rezistă mai mult de doi-trei ani, în medie, la un singur club, excepțiile merită să fie apreciate. În Liga I e imposibil să avem exemple precum Francesco Totti, care și-a petrecut întreaga carieră la AS Roma, dar există câțiva fotbaliști care se apropie de limita a 10 ani consecutivi în proprietatea unei singure formații. Lider incontestabil e Lucian Filip de la FCSB, care a sărbătorit recent un deceniu în tricoul roș-albastru. Mijlocașul defensiv a debutat pentru vechea Steaua la finalul anului 2008, într-un meci de Cupă, iar de-atunci s-a aflat mai mereu în lotul FCSB-ului, cu scurte perioade de împrumut la Urziceni, Snagov și Chiajna. Schimbarea de antrenor petrecută recent pe banca vicecampioanei României nu îi pică însă deloc bine fotbalistului de 28 de ani. „Nu putem face posesie cu Filip”, i-a transmis Mihai Teja patronului Becali, semn că Lucian Filip ar putea părăsi echipa în orice moment. Ulterior, Teja a revenit asupra declarației, încercând să-l asigure pe Filip de intenții bune, dar fum fără foc nu iese.

În topul longevității la o singură formație urmează veteranul portar Pleșca (36 de ani, la Gaz Metan din 2010), iar podiumul e completat de fundașul Narcis Bădic de la Poli Iași, aflat tot din 2010 la gruparea din Copou. Un an mai târziu, în 2011, CFR Cluj l-a transferat pe portughezul Camora, devenit între timp căpitanul ardelenilor și unul dintre cei importanți jucători din campionatul României. La fel ca și Filip la FCSB, Camora traversează un moment de cumpănă la CFR, în condițiile în care a intrat deja în ultimele șase luni de contract, iar o prelungire e puțin probabilă, fundașul stânga lusitan având 32 de ani. De altfel, subiectul Mario Camora e cap de afiș în această perioadă de început a anului la echipa clasată pe primul loc după 21 de etape ale sezonului regular.

Topul longevității la echipele din Liga I

Jucător        Echipă         Anul debutului

1. Lucian Filip      FCSB          2008

2. Răzvan Pleșca   Gaz Metan   2010 

3. Narcis Bădic     Poli Iași       2010

4. Mario Camora   CFR Cluj    2011

5. Bogdan Țîru     Viitorul       2011

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net