Chiar dacă au trecut opt ani de la retragerea sa din fotbal, jucătorul român de origine cameruneză Nana Falemi (43 de ani) se pregătește la fel de serios ca un sportiv de performanță.


”Pentru mine, ca sportiv, este important să fiu în formă, permanent”, spune Falemi, care își completează pregătirea fizică din sala de forță cu antrenamente funcționale bine puse la punct de către antrenorul de fitness Alexander Florescu.

În aceste circuite, sunt  incluse elemente din diferite categorii de sport, pentru a lucra toți mușchii și a se obține rezultate eficiente într-un timp cât mai scurt. ”Indiferent de specificul sportului practicat, scopul pregătirii fizice este îmbunătățirea capacității de efort. Eu sunt adeptul programelor Circuit Training, unde se lucrează pe sistem forță în regim de rezistență, unde se consumă multe calorii și intră acid lactic în tot corpul. După o ședință de functional training, obligatoriu trebuie o masă bună și odihnă pentru refacerea în vederea următorului antrenament. Falemi are propriile sale formule de antrenament, în care pune mare accent pe îmbunătățirea exploziei, a rezistenței, a vitezei și a forței. Are o rutină foarte strictă de antrenament de forță, pe care o completează în sala de fitness, cu gantere și haltere”, a spus Alexander Florescu. 

 
 
Loading...