Naţionala de tineret s-a „îngrăşat” cu 10 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Naţionala de tineret a României a impresionat la euro 2019
Naţionala de tineret a României a impresionat la euro 2019

Cotele de piaţă ale jucătorilor naţionalei de tineret au explodat pe parcursul Euro 2019.

Fotbaliştii din lotul lui Mirel Rădoi sunt mai scumpi cu 10 milioane de euro decât erau în urmă cu o săptămână, atunci când România a jucat primul meci la turneul final.

Indiferent de rezultatul meciului de diseară cu Franţa şi de ierarhia finală în grupă, tricolorii mici au câştigat enorm de pe urma evoluţiilor din Italia şi San Marino. Victoriile impresionante cu Croaţia (4-1) şi Anglia (4-2) au însemnat certificatul de naştere pentru o generaţie care promite să repună ţara noastră pe harta fotbalului mare. Exact ca la bursă, cotele de piaţă ale românilor de pe site-ul specializat transfermark.de au luat-o puternic în sus, aceste evaluări fiind de referinţă atunci când se pune problema unui preţ de transfer. Per total, întreg lotul României deplasat la Euro 2019 valorează acum 60,95 milioane de euro, cu fix 10 milioane peste cota totală dinaintea turneului (50,95). Cel care a tras cel mai tare la această ascensiune a fost Ianis Hagi, mijlocaşul Viitorului crescând ca Făt-Frumos, de la 3,5 milioane de euro la 6 milioane de euro. Urmează pe această listă Tudor Băluţă, Coman, Man, Manea şi Cicâldău, toţi fiind piese de bază ale României în primele două partide. Uşor nedreptăţit pare să fie fundaşul stânga Florin Ştefan, care ar fi meritat şi el o creştere mai semnificativă, dar timpul nu e pierdut.

Interesant e faptul că nu doar eroii României la Euro 2019 au crescut în termeni economici. Aprecieri demne de luat bîn seamă au primit şi rezerve precum Ghiţă, Boboc, Grigore sau Ciobanu, fotbalişti care nu prinseseră nici măcar un minut pe teren contra Croaţiei şi Angliei. Chiar şi portarii de rezervă Căbuz şi Andrei Vlad vor fi mai scumpi de-acum încolo şi îşi vor putea negocia de pe alte poziţii viitorul în carieră.

Printre jucătorii care n-au primit deocamdată creşteri de cotă se numără doi dintre pilonii pe care s-a bazat naţionala noastră. Cel puţin deocamdată, portarului Ionuţ Radu (15 milioane de euro) şi atacantului George Puşcaş (3 milioane de euro) nu le-au fost actualizate valorile de piaţă. Nu-i exclus însă ca acest lucru să se întâmple peste câteva zile, la finalul Campionatului European.

Meciul România – Franţa (azi, ora 22.00) e decisiv în tentativa tricolorilor de a se califica în semifinale. Pentru o prezenţă în careul de aşi, echipa noastră îşi permite chiar şi un eşec la două goluri diferenţă. În funcţie de rezultatul disputei de la Cesena se vor stabili şi cele două semifinale de la Euro 2019. Confruntările din penultimul act vor avea loc joi, la Bologna şi Reggio Emilia, iar finala e programată duminică, la Udine, pe „Dacia Arena”.

Cum au crescut cotele românilor la Euro 2019

Jucător        Cota veche  Cota nouă   Diferenţă

Hagi                  3,5            6              2,5

Băluţă                  3           4,5             1,5

Coman               2,3          3,5             1,2

Man                   4,5          5,5               1

Manea                 3             4                1

Ghiţă                0,45           1              0,55

Cicâldău            3,5            4               0,5

Boboc                0,5          0,9              0,4

Ciobanu             0,5          0,8              0,3

Grigore             0,4           0,7              0,3

Olaru                0,9           1,1              0,2

Ştefan              0,7          0,85            0,15

Căbuz               0,5          0,65            0,15

Rus                  0,65         0,8             0,15

Vlad                 0,15        0,25              0,1

*Sume exprimate în milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net