Naţionala masculină de baschet 3x3, medalie de aur la Campionatul European de la Bucureşti!

Ultima actualizare:

    baschet
baschet

Naţionala de baschet masculin a României a câştigat azi medalia de aur a primei ediţiii a Campionatului European 3x3 de la Bucureşti, după ce a învins reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 18-16.

România devine astfel prima campioană europeană la baschet masculin 3x3, competiţia organizată la Bucureşti fiind ediţia inaugurală a CE.

Rezultatele obţinute anterior de echipa României, formată din jucătorii Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Ştefan Vasile, sunt următoarele: 16-13 cu Italia, 15-8 cu Azerbaidjan şi 20-21 cu Slovenia (în grupa C), 21-15 cu Belgia (în sferturile de finală) şi 18-13 cu Lituania (în semifinale).

Medalia de bronz a revenit echipei Lituaniei, care a învins în finala mică Grecia, cu scorul de 21-18.

La feminin, România, în componenţa Gabriela Mărginean, Andra Haas, Anca Şipoş şi Alina Crăciun, a învins Irlanda cu 17-12 şi Ucraina cu 20-17 şi a pierdut cu Elveţia, cu 15-20 (în grupa C), iar în sferturi a fost învinsă de Rusia, cu 15-21.

Medalia de aur a competiţiei feminine a fost câştigată de Rusia, scor 16-13, cu Slovenia, în timp ce Belgia a cucerit medalia de bronz după victoria din finala mică, în faţa Olandei, cu scorul de 16-10.

Potrivit FR Baschet, peste 10.000 de spectatori au asistat la prima ediţie a Campionatului European de la Bucureşti în cele trei zile de competiţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net