Naţionala şomeră

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Într-o perioadă în care majoritatea formaţiilor din ţară şi din străinătate au început deja pregătirile în vederea stagiunii 2013-2014, trei jucători importanţi pentru naţionala României stau pe bară, în aşteptarea unor oferte convenabile.

Mai sunt doar două luni până când tricolorii lui Victor Piţurcă vor începe asaltul decisiv către Campionatul Mondial din 2014. Meciurile cruciale cu Ungaria şi Turcia (6, respectiv 10 septembrie) bat la uşă, astfel că selecţionerul e extrem de îngrijorat de faptul că trei dintre jucătorii aflaţi în vederile sale au ajuns în postura de şomeri de lux.

Este vorba despre Ciprian Marica, Dorin Goian şi Daniel Niculae, toţi cu viitorul incert în ceea ce priveşte cluburile unde vor evolua din această toamnă. Cu siguranţă că Piţurcă îşi face cele mai mari griji în privinţa lui Marica, principalul om de gol al României. În urmă cu o lună, nemţii de la Schalke nu i-au activat românului opţiunea de prelungire a contractului, astfel că Marica a început să-şi caute o altă destinaţie. În postura de jucător liber, vârful de 27 de ani are însă pretenţii destul de ridicate în ceea ce priveşte salariul şi prima de instalare (la Schalke avea două milioane de euro pe an), lucru care îngreunează negocierile. Printre echipele care s-au întrebat până acum de Marica se numără şi Şahtiorul lui Mircea Lucescu, formaţie la care internaţionalul român a mai jucat în perioada 2004-2007.

simeon stalpnicul png

Într-o situaţie oarecum similară cu cea a lui Marica se află şi Daniel Niculae, fără angajament după despărţirea de Kuban Krasnodar. Ajuns la 30 de ani, fostul rapidist simte că mai are ceva de demonstrat în fotbal şi îşi analizează cu răbdare ofertele primite din Occident. Nu e exclus ca „Nico" să ia drumul diviziei a doua engleze, Leeds United fiind una dintre echipele interesate.

Tot în fotbalul britanic e posibil să ajungă şi Dorin Goian. Aflat în proprietatea celor de la FC Rangers (împrumutul la italienii de la Spezia a expirat), „Goe" nu va rămâne să joace pentru scoţieni în divizia a treia. „Fundaşul român de 32 de ani e aşteptat să se transfere definitiv la o echipă din Championship (n.r.: liga a doua din Anglia)", au scris ieri britanicii de la Sky Sports, analizând statutul lui Goian.

Piţurcă, out de la lot?

Nu doar jucătorii de la echipa naţională au probleme, ci şi selecţionerul Victor Piţurcă. Acesta este investigat de FIFA, după ce a fost pedepsit la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Valiza".

simeon stalpnicul png

FIFA nu acceptă ca în competiţiile jucate sub egida sa să ia parte persoane care sunt „certate" cu legea. Este foarte ca posibil ca Victor Piţurcă să fie suspendat pentru o perioadă de un an, fără a mai avea dreptul de a sta pe banca „tricolorilor" în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, din Brazilia.

Chivu rămâne şi el fără loc de muncă?

Deşi nu mai e de mult timp în anturajul naţionalei, fostul căpitan al tricolorilor va deveni şi el şomer în această vară. Cristi Chivu s-a aşezat deja la masa negocierilor cu italienii de la Inter privind rezilierea amiabilă a contractului scadent în 2014.

simeon stalpnicul png

După şase ani petrecuţi la Milano, Chivu nu va avea însă mari probleme să-şi găsească o altă echipă, cei de la Genoa intrând pe fir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net