Ne-a ajuns cuţitul la os! Toate calculele calificării la Euro 2020

Ultima actualizare:

    Alex Mitriţă a dat golul României contra Norvegiei
Alex Mitriţă a dat golul României contra Norvegiei

Pentru a se califica direct la Euro 2020, naţionala lui Contra are nevoie de două rezultate uriaşe, victorie cu Suedia, nu la orice scor, şi egal în Spania.

Patru puncte din şase posibile, contra celor mai puternice adversare din grupă, Suedia şi Spania, în ultimele două etape ale preliminariilor. Acesta este noul obiectiv al tricolorilor în urma remizei (1-1) dramatice cu Norvegia de pe Arena Naţională.

De-acum înainte nu mai e loc de paşi greşiţi pentru România în cursa pentru obţinerea biletelor la Euro 2020, turneu final care va avea loc vara viitoare în 13 oraşe europene, inclusiv la Bucureşti. Dacă echipa noastră n-ar fi fost egalată în prelungiri de Norvegia, atunci ne-ar fi ajuns o victorie cu Suedia la 15 noiembrie pentru a încheia conturile. Aşa, selecţionata lui Contra trebuie să-i învingă mai întâi pe vikingi şi să mai scoată apoi cel puţin un punct în Spania, ţinând cont că suedezii nu prea au cum să se încurce acasă, cu Insulele Feroe. ,,Dacă jucăm la fel, cu aceeaşi determinare, credeţi-mă că vom scoate patru puncte din aceste două meciuri şi ne vom califica. Cum au făcut Norvegia şi Suedia, putem şi noi să facem egal cu Spania”, a declarat Cosmin Contra, care simte cuţitul la os în ceea ce priveşte şansele de calificare.

De luat în calcul e şi faptul că nu orice fel de victorie cu Suedia ne lasă speranţa unui egal cu Spania la 18 noiembrie. Pentru că nordicii au câştigat în tur cu 2-1, România va avea nevoie de un 1-0 sau de un succes la două goluri diferenţă. Victoriile 3-2, 4-3 etc îi ajută pe suedezi, iar un 2-1 pentru noi e la fel de inutil, preconizându-se că rivala noastră va avea un golaveraj mai bun la final. În consecinţă, există chiar şi varianta ca România să fie obligată să câştige în Spania pentru a rămâne deasupra Suediei. În ceea ce priveşte disputa de la Madrid cu fosta campioană mondială, îmbucurătoare e calificarea matematică obţinută deja de iberici, care vor trata acel meci ca pe unul de pregătire.

Dacă ratează calificarea directă, din actuala grupă preliminară, România va mai putea ajunge la Euro 2020 cu ajutorul play-off-urilor din Liga Naţiunilor, programate în luna martie. În acest moment tricolorii sunt pe loc de ,,baraj”, ajutaţi de rezultatele din celelalte grupe, iar onform regulamentului, echipa noastră ar urma să joace ori în Liga C (semifinală în Scoţia), ori în Liga A (semifinală în Islanda). Ultima ameninţare pentru naţionala lui Contra e reprezentativa statului Kosovo. Ex-iugoslavii vor forţa calificarea din Grupa A în ,,finala” cu Cehia (în deplasare, la 14 noiembrie), o reuşită a kosovarilor urmând să scoată România în afara play-off-urilor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net