Ne alegem „ghioceii”! Meciuri decisive pentru români în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Antrenorul Răzvan Lucescu şi alţi patru fotbalişti români îşi joacă joi ultimele şanse de calificare în primăvara europeană.

Grupele celei de-a doua competiţii continentale, Liga Europa, se încheie cu câteva meciuri cruciale privind participarea românescă în 16-imile de finală.

România a rămas devereme fără echipe în Liga Campionilor şi în Liga Europa, astfel că în faza grupelor am stat doar cu ochii pe stranieri, majoritatea fiind jucători în care naţionala lui Cosmin Contra îşi pune mari speranţe. Excepţia e Ştefan Radu de la Lazio, fundaşul retras de sub tricolor obţinând deja biletele pentru primăvara Ligii Europa. Într-o grupă relativ uşoară, Lazio s-a calificat la pas, fără a apela prea mult la Radu (românul a jucat un singur meci). Aşadar, Fane Radu e deocamdată singurul „ghiocel” român ieşit din grupele Ligii Europa, dar poate fi urmat joi seară de alţii.

Cele mai mari şanse le are Alex Băluţă, fostul jucător al Craiovei transferat în această vară la Slavia Praga. Cehii sunt pe locul doi în seria lor şi au nevoie doar de un rezultat de egalitate acasă, cu ruşii de la Zenit, care sunt deja calificaţi. Din păcate, contribuţia lui Băluţă la rezultatele europene ale Slaviei a fost una minimă, 32 de minute în cinci meciuri din grupe.

Tot de un egal şi tot pe teren propriu (cu Glasgow Rangers) are nevoie şi Andrei Ivan, tânărul atacant român de la Rapid Viena. După ce au scos-o pe FCSB în play-off-ul competiţiei, austriecii pot termina grupa chiar pe primul loc, dar la fel de bine se pot clasa la final pe ultima poziţie.

Calcule intense în privinţa calificării îşi face şi Răzvan Marin, echipa sa (Standard Liege) fiind implicată într-o bătălie în trei pentru două locuri, alături de FC Sevilla şi FC Krasnodar. Cert e faptul că belgienii au un meci aparent uşor, în deplasare cu eliminata Akhisarspor, după care vor aştepta rezultatul meciului direct dintre Sevilla şi Krasnodar.

Nu în cele din urmă, chiar dacă a strâns numai trei puncte în primele cinci meciuri, PAOK-ul lui Răzvan Lucescu şi al lui Alin Toşca e în continuare în cărţi. Grecii sunt nevoiţi să câştige la Salonic cu BATE Borisov şi să se roage ca Chelsea să ia toate punctele în deplasarea de la Budapesta cu MOL Vidi.

În 16-imile de finală ale Ligii Europa, contingentul de români va fi completat de Vlad Chiricheş, venit însă pe filiera Ligii Campionilor. Mai exact, Napoli a pierdut în mod dramatic în favoarea lui Liverpool calificarea în optimile Ligii şi a terminat grupa pe locul al treilea, calificant în faza eliminatorie a Ligii Europa. Fundaşul român e însă în continuare în refacere după o operaţie complicată la genunchi, revenirea lui Chiricheş pe teren fiind prognozată abia spre finalul sezonului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net