Ne-au stors portocala în ochi: România - Olanda 1-4

Ultima actualizare:

    România - Olanda 1-4, pe Arena Naţională din Bucureşti. (Foto: Alexandru Hojda/Mediafax)
România - Olanda 1-4, pe Arena Naţională din Bucureşti. (Foto: Alexandru Hojda/Mediafax)

Visele şi ambiţia nu sunt de ajuns să câştige un meci de fotbal cu o forţă a Europei. Injectaţi cu moral după victoria obţinută în Turcia, românii au sperat că pot da lovitura în faţa marii favorite a grupei, Olanda. Nu a fost să fie aşa, astfel că „tricolorii" au părăsit terenul învinşi cu scorul de 4-1.

Meciul a început extraordinar pentru noi, cu o bară ţintită de Torje în minutul 4, din lovitură liberă. Când toată lumea aştepta să vină golul, acesta a sosit, dar nu în poarta care trebuia. Tătăruşanu ş-a adus aminte că „supranumele" lui e Găfăruşanu şi a comis-o în minutul 9: a boxat slab în faţă după un corner şi Lens a marcat cel mai ciudat gol al carierei sale, cu capul, lobat, de la 16 m! Grozav nu a reuşit să repete isparava de la Istanbul, trăgând în portar în minutul 10, iar golul a picat, aşa cum se întâmplă în fotbal, tot în poarta noastră. Indi, lăsat fără marcaj, a marcat cu latul din 6 m o centrare a lui Van der Vaart. Am sperat din nou în minutul 40, atunci când marica a demonstrat de ce e cel mai bine plătit jucător român: a driblat 3 adversari şi, de la 18 m, a înscris printr-un şut imparabil. Din păcate, nu acesta a fost scorul la pauză, cîci, cu 5 secunde înaintea terminării prelungirilor, Tamaş l-a jenat în careu pe adversarul direct şi penalty-ul, foarte uşor acordat de arbitru, a fost transformat de Van der Vaart. În repriza a doua nimeni nu a mai putut face nimic. Nici măcar Mutu, introdus pe teren în minutul 75, nu a reuşit să apropie prea periculos mingea de poarta olandezilor. Care au mai marcat o dată, ca pentru impresia artistică, în minutul 86, atunci când Van Persie şi-a trecut şi el numele în istoria acestui meci, finalizând un contraatac de antrenament.

România a pierdut primul meci din această campanie dar nu e nimic pierdut în ceea ce priveşte calificarea. Războiul e încă lung şi băieţii lui Piţurcă mai au încă destule gloanţe pe ţeavă pentru a câştiga bătălia pentru locul 2. Primul este deja ocupat...

Voie bună între "tricolori". Componenţii naţionalei lui Piţurcă au ajuns cu 2 ore înaintea meciului la Arena naţională şi au fost foarte bine dispuşi în minutele în care au inspectat gazonul înaintea partidei. Latovlevici a părut cel mai bucuros că trăieşte pe viu asemenea clipe, căci nu a rezistat şi le-a făcut fotografii lui Mutu, Marica şi Tamaş.

Cociş, fluierat de fani. Singurul jucător care nu s-a putut bucura de spectacolul realizat în tribune de fanii români a fost Răzvan Cociş. Asesta a fost unicul "tricolor" fluierat de suporteri în momentul anunţării lotului nostru, semn că prestaţiile mai slabe avute în ultimele confruntări nu au fost trecute cu vederea.

Bişniţatrii au ţinut la preţ. Cu două ore înaintea începerii meciului, bişniţarii nu lăsau deloc preţul "la negru" al biletelor. Astfel, pentru un bilet la peluză, care la casa de bilete costa 20 de lei, aceştia cereau 100, iar la tribuna a doua un tichet se vindea cu aproape 200 de lei. Preţurile au început să scadă abia cu o jumătate de oră înaintea fluierului de start.

Inflaţie de vedete în tribune. O mulţime de vedete, politicieni sau campioni ai sportului românesc au asistat la meciul de aseară. Printre aceştia s-au numărat majoritatea medaliaţilor romîni de la Jocurile Olimpice, care au fost şi premiaţi la începutul partidei, pe gazon.

Ţinte pentru marile echipe. Bourceanu şi Chiricheş au fost urmăriţi aseară de scouterii unor echipe puternice din Europa. La meci au asistat oficiali ai lui AC Milan, interesaţi de de Chiricheş, dar şi de la Inter sau Olympique Marseille, care au venit să-l urmărească pe Borceanu.

Noi la cafea, ei închişi în hotel. Cu o zi înaintea partidei, "tricolorii" au ieşit la o cafea într-un mall, au discutat despre olandezi, dar nu au făcut nicio sesiune de cumpărături. În schimb, adversarii nu au părăsit hotelul Hilton, acolo unde au fost cazaţi în timpul şederii la Bucureşti, Van Gaal programând după amiaza o şedinţă video.

Robben l-a minţit pe Van Gaal. Mijlocaşul Arjen Robben nu a fost în lotul Olandei pentru partida de aseară de pe Arena Naţională, anunţând că e accidentat, dar cei de la Bayern Munchen l-au dat de gol. Ieri, pe site-ul oficial al nemţilor, s-a anunţat că Robben s-a antrenat alături de ceilalţi copechipieri de la Bayern şi sâmbătă contra celor de la Fortuna Dusseldorf poate evolua din primul minut.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net