Ne ducem la vale rău de tot

Ultima actualizare:

    În clasamentul coeficienţilor UEFA, fotbalul românesc  a atins cea mai slabă poziţie din ultimii cinci ani, locul 21Foto: Sportpictures.eu
În clasamentul coeficienţilor UEFA, fotbalul românesc a atins cea mai slabă poziţie din ultimii cinci ani, locul 21Foto: Sportpictures.eu

Cel puţin pentru câteva sezoane, România nu va trimite decât o singură echipă în preliminariile Ligii Campionilor. E principala consecinţă a rezultatelor modeste înregistrate în ultimul timp de formaţiile noastre pe plan continental.

Am rămas cu o singură echipă, FCSB, în cupele europene, contraperformanţă care se simte în ierarhia continentală a coeficienţilor de ţară. În trecut am fost chiar şi pe locul 7 în acest clasament şi, ca răsplată, ne bucuram de echipe calificate direct în grupele Ligii Campionilor. Apoi, menţinerea în primele 15 naţiuni europene ne-a ajutat să trimitem două formaţii, campioana şi vicecampioana, în preliminariile Ligii. Din păcate, aceste privilegii vor dispărea, începând din sezonul viitor (2018-2019) al cupelor europene. „Ne concentrăm pe campionat. Nu mă interesează Europa League”, a spus zilele trecute Gigi Becali, conştient de faptul că e nevoit să câştige titlul în Liga I pentru a visa la banii din Liga Campionilor.

Vestea proastă e că avem şanse mici să revenim rapid în jurul locului 15, asta pentru că în actuala stagiune doar FCSB-ul a tras la „căruţa” europeană a ţării noastre. În schimb, Viitorul, Dinamo, Craiova şi Astra s-au grăbit să încheie conturile cu competiţiile continentale. Ca urmare, România e momentan pe locul 21 la coeficienţi, sub Cipru şi Israel şi imediat peste Azerbaidjan. Mai grav e faptul că distanţa faţă de locul 15 s-a mărit considerabil, fiind de aproape şapte lungimi, un ecart care se recuperează extrem de greu. În ultimii 12 ani, adică din 2005 încoace, România a mai fost o singură dată (în 2012) aruncată mai jos de locul 20, fapt care ilustrează criza de rezultate pin care trece fotbalul românesc la nivel de echipe de club.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net