"Nea Puiu", când arăţi cu degetul te uiţi şi în oglindă?

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescu n-a fost mulţumit de jucători, dar oboseală cauzată de regimul spartan impus de el în Italia a dus la acest 1-1 cu CongoFoto Click!
Anghel Iordănescu n-a fost mulţumit de jucători, dar oboseală cauzată de regimul spartan impus de el în Italia a dus la acest 1-1 cu CongoFoto Click!

România a remizat cu RD Congo, scor 1-1, rezultat care nu ne încântă foarte mult cu puţin peste două săptămâni înainte de euro.

Tricolorii au arătat obosiţi şi împărţiţi pe bisericuţe, ca în Liga I, demonstrând că n-au reuşit să treacă peste rivalitatea internă. Totuşi, selecţionerul Anghel Iordănescu a împărţit lovituri de bici în stânga şi în dreapta, chiar dacă şi el a fost neinspirat şi cu o parte de vină în prestaţia din a doua repriză. ”Din punctul meu de vedere, am făcut o primă repriză bună, am avut inițiativa, am încercat să controlăm jocul prin posesie. Pot spune că trebuia să închidem jocul la ocaziile pe care le-am avut și altul ar fi fost rezultatul final. Mai consider că în repriza a doua am scăzut în joc. Jucătorii care au intrat în repriza a doua ar fi trebuit să vină cu un plus, care ar fi trebuit să dea potență jocului", a declarat Anghel Iordănescu, la finalul meciului cu africanii. Practic, deşi i-a mai nominalizat în declaraţii pe Alibec, Chipciu sau Torje, jucători de la care a spus că aştepta mai mult, "Nea Puiu" şi-a dat singur explicaţia acestui semi-eşec. Tricolorii au fost obosiţi şi au căzut fizic după pauză pentru că el şi staff-ul său i-a rupt la antrenamente în aceste câteva zile. Asta deşi majoritatea erau storşi din competiţiile interne şi aveau nevoie de un minim de respiro.

I-a luat banderola lui Raţ

Altfel, Iordănescu a ţinut să explice de ce l-a deposedat pe Raţ de banderolă, pe care i-a oferit-o lui Chiricheş. "E o decizie a mea. Vreau să considerați că și Chiricheș poate fi în orice moment căpitan al acestei echipe. Am vrut foarte mult să îl las pe Răzvan să se concentreze, pentru că venea după o perioadă lungă de absență și voiam să aibă responsabilitatea propriului joc. Voiam, de asemenea, să îl determin pe Chiricheș, prin noua poziție, să aibă și mai multă responsabilitate și să facă o partidă bună, ceea ce a și făcut", a mai spus Anghel Iordănescu. Raţ a fost dezamăgit de această decizie şi nu s-a ferit s-o spună. ”Nu știu motivul pentru care nu am fost căpitan azi. Întrebați-l pe nea Puiu! Nu mă mulțumește rezultatul, am avut ocazii, am avut oportunitatea de a închide meciul și nu am reușit-o. Chiar eu am avut șansa asta. Am luat un gol pe care nu trebuia să-l primim. Nu sunt mulțumit. Nu a fost o a doua repriză la fel de bună ca prima. Până la urmă e mai puțin importantă statistica. Pentru noi era foarte important să nu primim gol, ne obișnuiserăm să nu primim gol. Sunt concentrat pe echipa națională și pe ceea ce se va întâmpla aici, deocamdată, așa că nu știu la ce echipă voi juca sezonul următor". a afirmat fotbalistul lui Rayo Vallecano.

Bokila râde de noi

Jeremy Bokila, eroul congolezilor aseară, la Como, a fost foarte fericit de întâlnirea cu fotbalul românesc, de care s-a desapărţit după scurta aventură la Petrolul, în 2013. "Sigur că sunt mulţumit, pentru că am jucat contra României, echipă calificată la Campionatul European. Bineînţeles că suntem fericiţi pentru acest rezultat. A fost o plăcere să joc contra românilor, îi cunosc pe majoritatea, am mai jucat împotriva lor. A fost o provocare să joc din nou contra lor. Este o echipă mai bună ca înainte, pentru că este o selecţionată puternică şi tânără, iar unii jucători nu au evoluat. Cred că această echipă a crescut mult

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net