Programat la Sao Paolo, în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal Qatar 2022, zona America de Sud, meciul dintre Brazilia și Argentina a fost întrerupt după circa șapte minute. Motivul? Reprezentanți ai autorităților au pătruns pe teren, aceștia suspectând trei jucători ai formației vizitatoare că au mințit cu privire la țările prin care au trecut în ultimul timp!?


Mai precis, Agenţia braziliană pentru sănătate (ANVISA) a cerut ca patru dintre jucătorii Argentinei care evoluează în Premier League, în Anglia, să stea în carantină înainte de meci. În ciuda acestei cerinţe, trei dintre ei au fost titularizați la meciul cu Argentina. Emiliano Martinez, Emiliano Buendia (Aston Villa), Giovanni Lo Celso şi Cristian Romero (Tottenham) s-au prezentat la lotul Argentinei deşi Premier League nu a vrut ca fotbaliştii să plece la echipele naţionale din cauza faptului că la revenire ei trebuie să stea 10 zile în carantină la hotel. Acum însă jucătorii respectivi au probleme cu restricţiile din Brazilia. Dintre cei patru, Martinez, Romero şi Lo Celso au fost titulari în meciul de ieri (duminică, 5 septembrie). De asemenea, Antonio Barra Torres, preşedintele Agenţiei pentru sănătate din Brazilia, a declarat că cei patru jucători argentinieni vor fi amendaţi şi “deportaţi” pentru că nu au respectat protocolul covid-19.
Federaţia argentiniană a anunţat că meciul întrerupt atunci când rezultatul era 0-0, nu va continua. Comisia de Disciplină a Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA) urmează să ia o decizie cu privire la acest meci. În condițiile în care partida s-a întrerupt, brazilienii au efectuat un antrenament. 
Partida Brazilia - Argentina era și o revanșă după finala Copei America, din iulie. Disputată la Rio, aceasta a fost câștigată de Messi și colegii lui cu 1-0. 

 
 
Loading...