Negoiţă: "Trebuie să retezăm caracatiţia formată din unii conducători, jucători şi impresari"

Ultima actualizare:

    Ionuţ Negoiţă şi-a desfiinţat jucătoriifoto: Mediafax
Ionuţ Negoiţă şi-a desfiinţat jucătoriifoto: Mediafax

Ionuţ Negoiţă l-a acuzat pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele în derby-ul cu Steaua, 1-3. Jucătorul provocat în minutul 76 penalty-ul prin care adversarii au deschis scorul. Finanţatorul dinamovist a anunţat că are detalii şi le-a prezentat celor de la DNA.

Când am intrat în fotbal, am fost convins că voi putea face și eu ceva pentru ca acest fenomen să devină unul curat și performant. Am fost bucuros atunci când la Liga Profesionistă și la Federația Română de Fotbal au venit conducători care vor, ca și mine, curățenie în fotbal și reformarea acestuia. În ultimii doi ani s-au făcut pași importanți pe acest drum.Dar, din nefericire, caracatița formată din unii conducători de fotbal, unii jucători și unii impresari, caracatița formată în ultimii 15 ani, este una încă extrem de puternică. Pentru a-i reteza definitiv tentaculele trebuie curaj, determinare și unitate", a spus Negoiţă.Apoi, a continuat: "Eu am avut curaj și voi continua să-l am. Lângă mine au venit imediat și alții.Mulțumesc în mod special Federației Române de Fotbal și Comisiei de Integritate a acesteia. Am găsit acolo un partener serios care știe că nu vom reuși decât printr-un parteneriat cu instituțiile statului. Luni dimineață, însoțit de directorul Departamentului de Integritate al FRF, am fost la DNA pentru a susține și în fața institutiilor statului ceea ce știu despre problemele fotbalului românesc. Am descoperit că pentru instituțiile statului fotbalul reprezintă un domeniu de mare interes și sper ca prin ceea ce le-am spus am dat deja o primă mână de ajutor în demersurile pe care acestea le întreprind. Mi-am exprimat disponibilitatea de a fi un partener constant și pe viitor al celor care-și doresc să se facă curațenie și voi lupta pentru realizarea acestui obiectiv".

"Am apelat la această modalitate de dialog cu spațiul public, în detrimentul unei conferințe de presă, în urma unor discuții cu cei care au preluat derularea investigațiilor. Am convenit împreună cu instituțiile abilitate ale statului să evităm deocamdată o expunere publică mai mare decât este necesară pe această temă", a mai spus acesta.

"În încheiere, vreau să-i anunț pe toți cei care știu și ei lucrurile pe care eu le știu, oameni cu nume și prenume, că a sosit momentul să susțină și să confirme și în fața instituțiilor statului ceea ce discută doar între patru ochi. Numai renunțând la Omerta se poate face curățenie. Doar prin acțiuni curajoase și comune putem salva acest fenomen și îi putem readuce în tribune pe cei în slujba cărora ar trebui să fim cu toții: suporterii. Doar atunci vom putea vorbi iarăși despre un sport-rege reîncoronat și la noi în țară" a încheiat Negoiţă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net