Nemţii, în pericol! Ronaldo este apt de joc

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo este  singurul jucător care  a marcat la ultimele  cinci turnee finale: EURO  2004, 2008 şi 2012,  plus CM 2006 şi 2010 (foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo este singurul jucător care a marcat la ultimele cinci turnee finale: EURO 2004, 2008 şi 2012, plus CM 2006 şi 2010 (foto: Reuters)

Cristiano Ronaldo a părăsit antrenamentul de joia trecută având o pungă de gheaţă în jurul genunchiului şi cei din staff erau îngrijoraţi. Însă, în patru zile, atacantul şi-a revenit şi va fi titular.

Vedeta lusitanilor se confrunta cu probleme de sănătate mai vechi, iar zilele trecute suferinţa se accentuase. A avut nevoie de un program fizic mai lejer şi acum e refăcut, variantă confirmată şi de coechipierii săi. „Ronaldo e bun, de fapt vorbim despre cel mai bun jucător din lume.

El va fi sută la sută apt şi ne va ajuta să facem un meci excelent împotriva Germaniei", a anunţat portarul Eduardo, acelaşi discurs având şi mijlocaşul Carvalho. Mai mult, Ronaldo şi-a fixat ca obiectiv să devină golgheterul competiţiei. Totuşi, nemţii nu se tem şi chiar căpitanul Philipp Lahm a oferit o declaraţie ironică: „Nu e nicio diferenţă pentru noi dacă el joacă sau nu. Oricum, suntem pregătiţi să învingem! Cred că pentru el e un meci special să evolueze din nou împotriva noastră, fiindcă e disperat să ne bată".

Însă, pentru selecţionerul Germaniei, Joachim Low, veştiile proaste nu s-au încheiat cu revenirea lui Ronaldo pentru că unul dintre oamenii săi de bază, Bastian Schweinsteiger s-a accidentat.

Mijlocaşul a fost transportat la spital pentru a efectua un RMN şi chiar dacă examenul medical a arătat că a suferit o leziune uşoară la piciorul stâng, nu va putea fi apt pentru meciul cu Portugalia.

Robben e oficial cel mai rapid fotbalist din lume

Arjen Robben a marcat un gol în partida cu Spania după ce a trecut pe lângă fundaşul Sergio Ramos, iar specialiştii au venit cu cifrele. Aceştia au calculat în kilometri pe oră vitezele celor doi şi au ajuns la concluzia că Robben a alergat cu 37 de km pe oră, iar Ramos cu doar 30,6 kilometri pe oră. Asta îl trece pe jucătorul lui Bayern pe locul 1 în topul viteziştilor, în faţa englezului Theo Walcott.

Programul meciurilor etapa I

joi

Brazilia - Croaţia Grupa A 3-1

Vineri

Mexic - Camerun Grupa A 1-0Spania - Olanda Grupa B 1-5Chile - Australia Grupa B 3-1

sâmbătă

Columbia - Grecia Grupa C 3-0Uruguay - Costa Rica Grupa D 1-3Anglia - Italia Grupa D 1-2Coasta de Fildeş - Japonia Grupa C 2-1

ieri

Elveţia - Ecuador Grupa E *Franţa - Honduras Grupa E *Argentina - Bosnia Grupa F *

azi

Germania - Portugalia Grupa G 19.00Iran - Nigeria Grupa F 22.00Ghana - SUA Grupa G 01.00

mâine

Belgia - Algeria Grupa H 19.00Brazilia - Mexic Grupa A 22.00**Rusia - Coreea de Sud Grupa H 01.00

* după închiderea ediţiei

**Meci din etapa a doua a grupelor.

Notă: Toate partidele sunt transmise în direct la TVR 1.

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiuea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net