Neymar riscă 6 ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Neymar este la primul trofeu Champions LeagueFoto Twitter
Neymar este la primul trofeu Champions LeagueFoto Twitter

Magistratul spaniol care ar urma să îl judece pe Neymar pentru presupusele nereguli de la transferul său la FC Barcelona estimează că jucătorul riscă o pedeapsă de până la şase ani de închisoare, astfel că trei judecători ar trebui să se pronunţe în acest caz, informează ”L’Equipe”, citat de news.ro.

Judecătorul Jose Maria Vasquez Honrubia consideră că, având în vedere acuzaţiile DIS, fost deţinător al unei părţi a drepturilor pentru jucător, pentru “corupţie” şi ”escrocherie” pedeapsa poate fi “de patru până la şase ani”. Fotbalistul brazilian, părinţii săi, preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu şi predecesorul acestuia, Sandro Rosell, aşteaptă să fie judecaţi în Spania pentru ”corupţie” la achiziţionarea lui Neymar de către FC Barcelona în 2013. Bartomeu, Rosell şi FC Barcelona trebuie să răspundă şi acuzaţiei de escrocherie, la fel şi fostul club al lui Neymar, Santos, şi fostul preşedinte al acestuia, Odilio Rodrigues Filho.

Eventuala pedeapsă fiind mai mare de cinci ani, judecătorul consideră că procesul ar trebuie să fie în sarcina a trei judecători, astfel că a depus o sesizare în acest sens.

Iniţial, FC Barcelona a anunţar că Neymar a fost transferat în schimbul a 57,1 milioane de euro - 40 de milioane pentru familia jucătorului şi 17,1 pentru Santos. Însă justiţia spaniolă a calculat că suma a fost de cel puţin 83 de milioane de euro. DIS, care a obţinut 6,8 milioane de euro din cele 17,1 primite de Santos, consideră că FC Barcelona şi Neymar au ascuns valoarea reală a transferului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net