Nici Mircea Lucescu n-a trezit-o pe FCSB. Vine „Il Luce” manager în locul lui Meme Stoica?

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Jucătorii FCSB-ului n-au profitat de sfaturile și încurajările primite de la „Il Luce” înaintea meciului cu Mlada Boleslav (0-0).

Prezența lui Mircea Lucescu în vestiarul roș-albaștrilor a fost evenimentul principal în confruntarea de joi seară de la Giurgiu. Din păcate, FCSB și-a continuat seria de meciuri proaste, iar șansele de calificare în play-off-ul Ligii Europa au scăzut.

A fost un gest de prietenie dintre Gigi Becali și Lucescu sau patronul FCSB pregătește în secret aducerea experimentatului antrenor de 74 de ani în staff-ul tehnic al echipei sale? Deși „Il Luce” neagă categoric a doua variantă, nu-i exclus ca în viitorul apropiat lucrurile să se schimbe. Cert e deocamdată că Mircea Lucescu a încercat să dea o mână de ajutor unei echipe a FCSB-ului aflată în degringoladă, fără prea mare succes însă. „Totul a durat un minut. Mircea Lucescu a vorbit foarte scurt, a fost doar un discurs motivațional, le-a spus băieților să joace cu determinare”, a precizat principalul Vergil Andronache despre vizita neașteptată în vestiar a lui Lucescu. „A fost o emoție foarte mare, ne-a transmis să fim încrezători și că suntem o echipă valoroasă. Ne-a dat un impuls și îi mulțumim”, a completat mijlocașul Ionuț Vînă.

Apariția lui Mircea Lucescu în anturajul FCSB-ului coincide cu plecarea de la club a lui Mihai Stoica, astfel că varianta ca „Il Luce” să preia funcția de manager general prinde contur. De altfel, după discursul din vestiar, cel mai titrat tehnician român din istorie a urcat în tribune pentru a privi meciul alături de președintele Valeriu Argăseală. Mai mult, Lucescu și-a luat permanent notițe despre ceea ce a văzut pe teren, un alt semn care duce spre o eventuală colaborare cu echipa lui Becali.

Patronul roș-albaștrilor n-a fost joi seară la Giurgiu pentru a-și vedea echipa, justificând că nu mai e atât de interesat și vrea doar ca „afacerea” FCSB să-i aducă profit. „Nici prin cap nu-mi trece să nu mă calific. Avem mare valoare la FCSB, dar nu e o organizare a jocului. Am făcut un 0-0. Dacă marcăm un gol acolo, ei trebuie să înscrie de două ori. Noi suntem în avantaj, în cupele europene e important să nu iei gol acasă”, a declarat Gigi Becali.

Cel mai vechi jucător din lotul FCSB-ului, Lucian Filip (28 de ani) și-a anunțat plecarea de la echipa lui Becali, el urmând să se transfere la Orenburg, o formație din campionatul Rusiei. Contra cehilor de la Mlada Boleslav, Filip a fost titular, dar a cerut să fie schimbat în prima repriză. „S-a dat accidentat la mișto. N-o să-l pedepsesc, dar dacă luam gol, îi blocam transferul”, a declarat Gigi Becali.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net