Lionel Messi este probabil cel mai mare nume din fotbalul argentinian de la Diego Maradona încoace, dar performanţele acestuia se leagă mai mult de echipa de club, FC Barcelona, şi asta pare să-l coste.


Cu naţionala „albiceleste” are o singură finală de Campional Mondial, în 2014, prea puţin pentru aşteptările fanilor. Totuşi, Ministerul Sportului din Argentina l-a inclus pe fotbalist într-o galerie selectă a legendelor sportive din această ţară, alături de tenismenii Gabriela Sabatini şi Guillermo Vilas, baschetbalistul Manu Ginobili, cvintuplul campion mondial de Formula 1 Juan Manuel Fangio şi hocheista Luciana Aymar. Tuturor li s-au ridicat statui într-o zonă selectă a capitalei Buenos Aires, dar a lui Messi n-are noroc să rămână în picioare. De la dezvelirea oficială care a avut loc anul trecut, construcţia care îl înfăţişa pe starul catalan a fost vandalizată de două ori.

Prima dată, statuia lui Messi a fost tăiată pe jumătate cu furie
Foto Click!

Prima dată, chiar la puţin timp de la inaugurare, când a fost tăiată de la mijloc, iar a doua oară azi, când a fost distrusă cu totul, de la bază, messi fiind practic şi simbolic coborât de pe soclu. Poliţia argentiniaă a demarat deja o anchetă în acest caz, dar nu prea are suspecţi şi variantele curg în valuri. Unii spun că ar fi vorba despre „Maradonieni”, cei care îl idolatrizează pe Diego şi care nu acceptă ca Messi să fie trecut înaintea lui. Altă explicaţie ar putea fi că turişti brazilieni sau portughezi, care îl consideră pe Neymar, respectiv Cristiano Ronaldo drept fotbaliştii momentului, să fi avut un gest de răzbunare. În orice caz, e clar că e vorba de ceva subiectiv şi pasional la mijloc, din moment ce niciuna dintre celelalte statui n-a mai avut de suferit!

loading...
Loading...