Component al echipei de fotbal Slavia Praga, Nicolae Stanciu a înscris două goluri în meciul câştigat (3-2), în deplasare, cu Slovacko, în a 21-a etapă a campionatului Cehiei. Românul a contribuit joi și la calificarea formației sale în optimile de finală ale Ligii Europa.


Titular, Stanciu a marcat în minutele 36 din penalty şi 72. Al treilea gol al învingătorilor a fost înscris de Lingr (min. 81), în timp ce gazdele au marcat prin Sadlek (min. 11) şi Kadlec (min. 45+1). Nicolae Stanciu a jucat până în minutul 85, fiind înlocuit de Kudela.
Internaționalul român continuă seria evoluțiilor remarcabile din acest an. El s-a remarcat și în meciul pe care Slavia Praga l-a câștigat (2-0) pe terenul lui Leicester, echipă aflată pe locul 3 în Premier League. Stanciu a fost coautor la primul gol al cehilor, când i-a centrat lui Lukas Provod. Iar site-ul UEFA l-a nominalizat printre cei care au dat cele mai spectaculoase pase de gol din faza „16”-imilor de finală ale Ligii Europa.
În iunie 2020, Nicolae Stanciu a câștigat primul titlu de campion al Cehiei. El a mai obținut două titluri în România, cu Steaua (2014, 2015) și unul în Belgia, cu Anderlecht (2017). 
În urma victoriei de aseară, Slavia este lider în clasament, cu 55 de puncte, fiind urmată de Sparta Praga (44 puncte) și Slovacko (40p).

 
 
Loading...