Bănel Nicoliţă se retrăsese din fotbal pentru o funcţie administrativă la Făurei, în oraşul natal, dar şi-a dat seama că e greu să agăţi ghetele în cui cât încă mai poţi.


De câteva luni, jucătorul în vârstă de 32 de ani şi-a pregătit revenirea, iar numeroasele discuţii s-au concretizat într-un final. ASA Târgu Mureş, una dintre codaşele Ligii 1, i-a obţinut semnătura lui Bănel, iar din 4 februarie îl vom vedea pe fostul stelist din nou la joc. Pentru a se menţine în formă, acesta a ales o modalitate inedită. Nicoliță a făcut echipă cu foștii steliști, Ghionea, Petre Marin, Stelian Stancu, Cătălin Liță, Adrian Neaga, Vali Badea sau Sorin Paraschiv, timp de trei luni, la Victory Cup, o competiție de minifotbal pentru amatori foarte cunoscută în Bucureşti. Bănel a mai fost în lotul celor de la ASA Tg Mureș și în urmă cu două sezoane, când echipa a fost preluată de Dan Petrescu, alături de care a cucerit Supercupa României. După plecarea antrenorului în China, acesta a semnat cu Viitorul lui Hagi.
Victory Cup a ajuns la a șasea ediție a campionatului de fotbal pentru amatori. Sistemul competitional este unul de tip campionat, tur-retur: Liga I este formată din 14 echipe. La sfârșitul sezonului, formațiile situate pe ultimele patru locuri retrogradează. Liga a II-a este formată din doua serii. Primele trei formații din fiecare serie a Ligii secunde promovează direct, în timp ce formațiile aflate pe locul al doilea vor disputa un "triunghiular" în urma căruia cea mai bună va promova. Noutatea pentru acest sezon o reprezintă Liga a III-a, care va începe de săptămâna viitoare și este alcătuită din opt echipe.

Vezi un super-gol înscris de Bănel Nicoliță la Victory Cup!

Loading...