Nimeni nu vrea acest titlu?

Ultima actualizare:

    Steliștii și oltenii se luptă pentru primul loc în sezonul regulat al campionatului
Steliștii și oltenii se luptă pentru primul loc în sezonul regulat al campionatului

De ceva vreme spunem atât de des că fotbalul românesc e în colaps, încât această expresie a devenit un clieşu. Azi e însă mai rău ca ieri, semn că degradarea merge spre anihilare. Cel puţin aşa se întâmplă în Liga 1, unde n-avem nici măcar o echipă constantă, care să se detaşeze în favorită clară la titlu, acesta urmând să fie câştigat de cel mai puţin chior din ţara orbilor.

  • Steaua fără strălucire. Trupa lui Laurenţiu Reghecampf ar fi trebuit să măture tot, roş-albaştrii având cel mai bun lot şi cele mai puţine probleme financiare. Argumentele solide de pe hârtie nu sunt însă materializate pe teren, unde Adi Popa şi  ceilalţi coechipieri sunt de nerecunoscut. Steaua a câştigat doar două din ultimele cinci partide, iar după ce a pierdut şi la Chiajna,  în weekendul trecut, nimeni nu mai înţelege nimic. Astfel, titlul aproape garantat după dezintegrarea Astrei pare să le tremure din nou în mână.
  • Craiova nu rezistă presiunii. Oltenii au stat cel mai aproape de stelişti în aceste prime 16 etape, dar când au fost aproape să dea lovitura, au capotat. S-a întâmplat în meciul direct cu Steaua, când au avut o primă şansă s-o egaleze la puncte, dar au pierdut cu 2-1 pe Arena Naţională. Apoi, au comis-o şi duminică, cu Astra, o echipă demotivată şi în afara play-off-ului, care le-a administrat prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon. Cu o asemenea slăbiciune de caracter nu se poate ataca titlul, mai ales că presiunea va fi şi mai mare în meciurile decisive din primăvară.
  • Se va termina şi gazul medieşenilor. A treia clasată în Liga 1 e „Cenuşăreasa” Gaz Metan Mediaş, cea mai constantă echipă, cu patru victorii şi un egal în ultimele cinci jocuri. Sibienii o ţin însă doar în oscilaţii de la începutul sezonului, având un lot entuziast, dar de nou-promovată. Mai nou, Gazul a intrat şi în insolvenţă, iar asta e de aşteptat să-i blocheze la un moment dat. Cum banii sunt pe final şi la Mediaş pare o nebunie să creadă cineva că Pustai şi băieţii lui se pot implica în lupta pentru titlu.
  • Pe Viitorul n-o interesează prezentul. Trupa lui Gheorghe Hagi şi-a pierdut în ultimele şase luni greii din lot, iar o nouă calificare în Liga Europa e deja o mare performanţă. Nici „Regele” nu pare să se gândească atât de departe, mai ales după sezonul trecut, când Viitorul a fost entuziasmantă în sezonul regulat, dar lipsa experienţei şi-a spus cuvântul în play-off, unde a câştigat un singur meci din 10 şi a încheiat pe locul 5.
  • CFR n-are nevoie de palmares, ci de bani. Clujenii par una dintre cele mai solide trupe ale campionatului, dar faptul că au plecat depunctaţi cu 6 puncte şi-a spus cuvântul. Cu acestea ar fi fost în spatele Craiovei şi Stelei. Totuşi, CFR mai are o problemă mare, insolvenţa, situaţie ce face inutil un eventual titlu care nu duce spre Liga Campionilor. Iar ardelenii au nevoie disperată de bani, nu de trofee. Oricum, o campioană în insolvenţă, plecată cu minus, ar fi ultima „extravaganţă” a unui fotbal penibil.
  • Dinamoviştii au alte mize. „Câinii” sperau ca anul acesta să sară la gâtul Stelei, dar conjunctura nu-i îndreptăţea. Schimbarea lui Rednic cu Andone şi reconfigurarea lotului nu puteau duce la constanţă în joc şi rezultate. Inevitabil a venit şi criza, cu câteva meciuri fără victorie legate. Acolo pare mai important dacă Mutu îl dă afară pe Andone, dacă suporterii îl iartă pe „Fălcos” sau dacă Negoiţă vinde acţiunile. Titlul e departe, iar Dinamo trebuie să se uite mai cu teamă la Botoşani, care e gata s-o scoată din primele şase.
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net