Nu fac mulţi purici afară, dar s-au vrut la naţională!

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra aşteaptă un semn de la Dinamo
Cosmin Contra aşteaptă un semn de la Dinamo

Plecarea lui Anghel Iordănescu de la cârma echipei naţionale a României a aprins imaginaţia multor tehnicieni. Unii au spus clar şi răspicat că şi-ar dori să devină selecţionerul ”tricolorilor”, alţii au preferat să se lase chemaţi. Din prima categorie fac parte si Cosmin Contra, Dan Petrescu şi Walter Zenga,antrenori care şi-au manifestat în vară disponibilitatea de a veni la lot. A fost ales germanul Daum, iar cei trei şi-au găsit echipe de club, unde, din păcate pentru ei, au rezistat doar câteva luni.

Anghel Iordănescu a mers cu România la Campionatul European, dar se ştia încă dinaintea turneului final că selecţionerul va pleca după meciurile din Franţa. În acest context, s-au vehiculat zeci de nume de antrenori care i-ar fi putut lua locul ”Generalului”. 


    Walter Zenga se află în negocieri cu un club din zona arabă
Walter Zenga se află în negocieri cu un club din zona arabă

Printre ei şi un italian, Walter Zenga! La acel moment, fostul antrenor al celor de la FC Naţional, Steaua sau Dinamo şi-a manifestat dorinţa de a veni la naţionala României, dar cei din Federaţie au ignorat această variantă. Şi se poate spune că au avut fler, dacă ne gândim la faptul că Zenga a preluat rapid pe Wolverhampton, echipă din liga a doua engleză, care avea ca obitiv pentru sezonul în curs promovarea în Premier League. Italianul i-a luat pe ”lupi” la începutul lunii august, dar a avut cu ei un parcurs dezastruos: a stat pe bancă în 14 meciuri de Championship, dar a câştigat doar patru! Bilanţul negativ i-a făcut pe şefii englezilor să-l dea afară, în această săptămână pe Zenga, care a lăsat echipa pe locul 18, cu 16 puncte.


    Dan Petrescu este în discuţii cu o echipă din liga a doua engleză
Dan Petrescu este în discuţii cu o echipă din liga a doua engleză

Nici Dan Petrescu nu a avut mai mult noroc cu ruşii de la Kuban. Deşi s-a speculat în vară că ar putea fi o variantă pentru naţionala României, ”Bursucul ” nu a fost dorit de federalii care l-au ales pe Daum. Resemnat, tehnicianul a luat calea Rusiei, la echipa la care mai fuseese în perioada 2009-2012, atunci când a şi promovat cu ei în prima ligă. Noul său mandat la Krasnodar n-a fost însă la fel de prolific ca primul! Petrescu a semnat în vară un contract pe doi ani cu Kuban, dar a rezistat la ei două luni, lăsându-i pe locul 12 în clasamentul ligii secunde, cu 16 puncte în 15 etape de campionat.

Dacă vorbim de potenţiali selecţioneri ai naţionalei, concediaţi de echipele de club după nici trei luni, nu-l putem ignora pe Contra. Fostul internaţional a recunoscut că nu ar refuza prima reprezentativă, dar cei din FRF au preferat un tehnician mult mai experimentat. Fără echipă, Contra a decis în iulie să meargă în a treia ligă spaniolă, la Alcorcon. Lucrurile nu au fost aşa cum şi-a dorit el, şi, deşi a calificat echipa în 16-imile Cupei Spaniei, în campionat a avut un traseu deloc mulţumitor. 

În momentul în care conducătorii iberici au decis să-l concedieze, Alcorcon era antepenultima în clasamentu, cu 9 puncte după 9 etape. Asta deşi echipa se luptase în sezonul trecut la promovarea în liga a doua spaniolă!

Daum a fost alesul federalilor


    Christoph Daum
Christoph Daum

Imediat după ce oficialii FRF au revenit de la Paris, de la Campionatul European, au luat legătura cu o firmă de impresariat sportiv, pentru a contacta mai mulţi tehnicieni. Au primit o listă cu posibile variante pentru postul de selecţioner, iar Răzvan Burleanu, şeful Federaţiei, a decis să meargă pe varianta germană şi l-a ales pe Christoph Daum. Neamţul a semnat un contract pe doi ani, însă i se va propune prelungirea înţelegerii până în 2020.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net