Lichidatorul societăţii FC Rapid SA, Mihai Florea, a declarat că nu s-a înscris nimeni la licitaţia publică pentru vânzarea mărcii Rapid, care ar fi trebuit să aibă loc vineri. Va fi organizată o nouă etapă peste zece zile, când preţul de 3,4 milioane de euro plus TVA va scădea cu 10 la sută.


Academia Rapid, clubul susţinut de Primăria Sectorului 1, a fost singura entitate care a cumpărat caietul de sarcini, dar nu a achitat şi garanţia de participare la licitaţie în valoare de 340.000 de euro.

"Cel mai probabil licitaţia nu se va ţine. Ca să aibă loc trebuie să am şi participanţi la această licitaţie. Şi nu am niciunul până la această oră. Până acum, doar Academia Rapid a cumpărat caietul de sarcini dar garanţia de participare, de 340.000 de euro nu a achitat-o. Şi mă îndoiesc că o va plăti până mâine. În aceste condiţii vom organiza o nouă licitaţie peste zece zile, trebuie să mă uit pe calendar, probabil că pe 24 noiembrie se va ţine. Atunci preţul de pornire va fi mai mic cu 10 procente”,  a declarat Florea pentru News.ro.

În cadrul Adunării Generale a Creditorilor din 26 octombrie, fostul acţionar al FC Rapid, omul de afaceri moldovean Valerii Moraru, în calitate de creditor majoritar, a mărit preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcii Rapid la 3,4 milioane de euro, plus TVA. Valorificarea mărcii, al cărei preţ iniţial era de 406.000 de euro, urma să aibă loc, vineri, prin licitaţie publică, abia după trei încercări nereuşite suma urmând să scadă la 1,7 milioane de euro.

FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Atunci gruparea giuleşteană era patronată de omul de afaceri basarabean Valerii Moraru.

În momentul actual două echipe evoluează sub denumirea Rapid în Liga a IV-a, Academia Rapid, susţinută de Primăria Sectorului 1, care a închiriat marca până la efectuarea licitaţiei, şi AFC Rapid, asociaţia co-fondatoare a societăţii intrate în faliment. 

 
 
Loading...