O echipă de fotbal a pierit în avionul morţii. Filmul evenimentelor

Ultima actualizare:

    În catastrofa aeriană care s-a produs în nord-estul Columbiei şi-au pierdut viaţa 75 de persoane şi șase au fost rănite
În catastrofa aeriană care s-a produs în nord-estul Columbiei şi-au pierdut viaţa 75 de persoane şi șase au fost rănite

Tragedie! Un avion British Aerospace 146 al companiei aeriene boliviene Lamia s-a prăbuşit ieri într-o regiune muntoasă din Columbia. 75 de oameni au murit, iar 6 au scăpat cu viaţă în mod miraculos.

21.45: Atmosferă destinsă la bordul aeronavei Lamia BAE-16. Zborul Avro RJ85 mai are puţin până la destinaţie, Aeroportul Rionegro, din Medellín, şi pasagerii respiră uşuraţi. În aeronava plecată din Bolivia sunt 81 de suflete, 48 fac parte din delegaţia echipei de fotbal braziliene Chapecoense, 21 sunt jurnalişti şi 9 membri ai echipajului. 22.10: Avionul se află la 2.700 metri, când pilotul anunţă o urgenţă după care pierde legătura cu turnul de control.

simeon stalpnicul png

22.29: Pasagerii, nerăbdători să audă anunţul de pregătire de aterizare, simt că o forţă apocaliptică îi loveşte din toate părţile şi că aparatul de zbor se scufundă în gol. Avionul se prăbuşeşte şi se rupe în două bucăţi pe pantele muntelui Cerro Gordo. 23.29: Salvatorii sosesc la faţa locului şi caută supravieţuitori. Ploaia torenţială şi vântul puternic le îngreunează munca. 0.20: Se anunţă că s-au găsit 6 supravieţuitori, 4 fotbalişti, 2 membri ai echipajului, Ximena Suárez şi Erwin Tumiri, şi jurnalistul Rafael Henzel. Din păcate, unul dintre sportivi avea să moară la spital. 0.30: Autorităţile columbiene declară că accidentul ar fi fost cauzat de o problemă electrică, iar pilotul a fost un erou. A reuşit să ardă combustibilul, ca să nu explodeze avionul.

simeon stalpnicul png

Echipa Chapecoense a fost una modestă până în urmă cu doi ani, când a reuşit promovarea în Serie A. Calificarea în Copa Sudamericana, unde trebuia ca, la noapte, să joace la Medelin turul finalei, cu Atletico Nacional, este cea mai mare din istoria lui Chapecoense. În afara celor 22 de jucători deplasaţi în Columbia, din care au scăpat doar trei, Neto, Follmann şi Alan, au fost lăsaţi acasă alţi opt.

simeon stalpnicul png

Alte tragedii cu fotbalişti printre victime

  • 18 jucători ai lui AC Torino, cea mai tare echipă italiană din anii ’40, au murit la 4 mai 1949 în urma celebrei catastrofe de la Superga. Avionul care îi aducea înapoi de la Lisabona s-a prăbuşit după ce la aterizare a lovit turla unei biserici.
  • Manchester United a fost şi ea victima unui accident aviatic, la Munchen, pe 6 februarie 1958. Aeronava nu s-a putut ridica de la sol din cauza gheții depusă pe fuselaj, a lovit o clădire, iar apoi un depozit de carburant  luat foc. Au murit 20 de persoane, dintre care 8 fotbaliști.
  • La 27 aprilie 1993, avionul care transporta naţionala de fotbal a Zambiei spre Senegal, pentru un meci din preliminariile Mondialului din SUA 1994, a avut aceeaşi soartă. S-a prăbuşit în Atlantic, la 500 de metri de ţărmul statului Congo, din cauza unei erori de pilotaj.
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net