După victoria de pe teren propriu contra slovacilor, naţionala Angliei e ca şi calificată la Mondiale. Bucuria „leilor” britanici e estompată de scandalul în care a intrat decarul Alli.


Cu cinci puncte avans şi cu două etape rămase de disputat din preliminarii, Anglia îşi face deja bagajele pentru turneul final din Rusia de anul viitor. Britanicii ar putea începe însă Mondialul fără unul dintre cei mai valoroşi jucători.

Luni, pe „Wembley”, talentatul mijlocaş ofensiv Dele Alli (21 de ani) a fost impecabil cu mingea la picior, dar a comis la un moment dat un gest surprinzător. Mai exact, Alli a fost surprins de camere cu degetul mijlociu de la mâna dreaptă ridicat în sus, mesaj care ştim cu toţii ce înseamnă. Cum pe direcţia în care se uita fotbalistul se afla arbitrul întâlnirii, francezul Turpin, imediat s-a speculat pe seama unei vulgarităţi la adresa centralului.

De partea cealaltă, Alli s-a apărat, susţinând că totul a fost doar o tachinare între el şi Kyle Walker, colegi la naţională, dar şi la echipa de club, Tottenham. Într-adevăr, Walker era undeva în apropierea arbitrului şi ar putea fi salvarea lui Dele Alli. „Vreau să clarific lucrurile, a fost o glumă cu bunul meu prieten Kyle Walker”, a scris tânărul mijlocaş pe Twitter.

Totuşi, FIFA a demonstrat de fiecare dată că nu tolerează asemenea incidente, astfel că nu e exclus ca decarul Angliei să fie suspendat drastic, cel puţin trei meciuri. Dacă va fi aşa, englezii nu-l vor avea pe Alli în prima partidă de la Mondialul din 2018.

 
 
Loading...