Ofertă colosală pentru Manchester United: 3 miliarde de euro

Ultima actualizare:

    Manchester United ar putea schimba patroniiFOTO: EPA
Manchester United ar putea schimba patroniiFOTO: EPA

De când a fost preluată de șeici, Manchester City trece prin cea mai bună perioadă din istorie. E posibil ca în viitorul apropiat și cealaltă echipă reprezentativă a orașului, United, să aibă patroni din Arabia Saudită.

Conform celor de la ”The Sun”, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, moștenitorul coroanei Arabiei Saudite, Prințul Mohammad bin Salman (33 de ani), a cărui familie are o avere estimată la 900 de miliarde de euro, a pus ochii pe gruparea antrenată acum de Jose Mourinho. Investitorii ar fi înaintat deja o primă ofertă, de 3,1 miliarde de euro, dar patronii echipei, familia americană Glazer, ar fi refuzat-o. Dar, cum orice afacere se face după o negociere, nu după prima ofertă, discuțiile rămân deschise, mai ales că Prințul nu este străin de sport. El a mai făcut investiții până acum în Formula 1 și în Wrestling.

Machester United a fost preluată de americanii Glazer în 2005, iar acum trece prin cea mai grea perioadă. Zvonurile referitoare la vânzare au apărut tot mai des, mai ales după ce unul dintre co-președinți, Avram Glazer, a petrecut o perioadă îndelungată de timp în Arabia Saudită recent. Mai mult, United a încheiat un parteneriat strategic cu Autoritatea de Sport din Arabia Saudită pentru a ajuta la dezvoltarea proiectului inițiat chiar de Prințul Mohammad bin Salman, de schimbare a țării până în 2030.

Prințul Mohammad bin Salman are cea mai scumpă casă din lume

Prințul Mohammad bin Salman, cel care a pus ochii pe Manchester United, este cunoscut pentru extravaganțele sale. El a cheltuit milioane de euro pe yachturi scumpe, pe obiecte de artă sau pe domenii întinse. De altfel, de numele lui se leagă, spun cei de la The Sun, cea mai scumpă tranzație imobiliară din lume. El a cumpărat, în 2015, contra sumei de aproximativ 280 de milioane de euro, un castel în Franța, într-o localitate situată la vest de Paris. Achiziția ar fi fost făcută doar pentru că, aflat într-o vizită de lucru, Prințul a fost fascinat de construcție și de domeniul înconjurător.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net