România suspină de ani buni după un jucător de geniu cum a fost Gheorghe Hagi, dar puştiul minune n-a putut fi descoperit încă. "Regele" ne mai ajută însă o dată şi ni-l oferă pe fiul lui Ianis, în vârstă de doar 15 ani.


Adolescentul născut la Istanbul e creaţia şcolii de fotbal a tatălui său şi de un an stă în anticamera echipei de Liga I, Viitorul. Hagi nu l-a forţat însă pe Ianis şi l-a debutat abia zilele trecute, într-un amical cu Juventus Colentina. Ieri, trupa "Regelui" a jucat un amical de lux, la Atena, împotriva lui Panathinaikos. Deşi de altă anvergură, Ianis a apărut şi în acest meci. Total rebrenduit însă. Pe triocul cu numărul 20 n-a mai scris Ianis, ci Hagi junior, şi a prins ultimele 15 minute din partida pierdută în faţa grecilor cu 1-0, în faţa a 5000 de spectatori, pe stadionul Apostolos Nikolaidis. Nu rămâne decât să sperăm că Hagi senior va avea grijă de fotbalistul Hagi junior, şi că acesta din urmă are, într-adevăr, geniul tatălui său.

"Are o tehnică extraordinară, atât individuală, cât şi de joc. Are viziune foarte bună şi este un pasator extraordinar pentru atacanţi. Mereu caută să o dea în gaură, cum spun fotbaliştii. Are capacitatea de a vedea tot terenul şi mereu e informat despre cum sunt colegii săi aşezaţi în teren. Pot spune că are un joc colectiv mai bun ca al meu. Eu eram mai individualist, driblam mai mult. Mai face şi el câte un dribling în plus, dar e un pasator", a spus Hagi despre fiul său.

Echipa Viitorului de la Atena:

33. Balauru, 7. Pana, 13. Adrian Pit, 14. Iulian Mamele, 17. Nelson Bonilla, 23. Cristian Daminuta, 28. Alexandru Mitrita, 29. Robert Hodorogea, 30. Romario Benzar, 47. Marko Andjelkovic, 92. Alin Carstocea

Rezerve: 1. Catalin Cabuz, 2. Adrian Boitos, 6. Paul Iacob, 8. Casap Carlo, 11. Florinel Coman, 20. Ianis Hagi, 22. Ciprian Perju, 21. Marcus Adrian, 25. Daniel Gheorghe, 27. Florin Cioabla, 95. Ionut Vina

 
 
Loading...