Olanda se pregăteşte de o ruşine istorică

Ultima actualizare:

    Olanda e la 90 de minute de ratarea calificării la MondialeFoto: EPA
Olanda e la 90 de minute de ratarea calificării la MondialeFoto: EPA

Olanda a intrat în percepţia generală ca o adevărată şcoală de fotbal, o maşină care crează talente pe bandă rulantă! Totuşi, de câţiva ani ceva se întâmplă cu batavii, şi nu e vorba doar de un schimb nefericit de generaţii!

Robben şi compania au ratat Europeanul din Franţa, iar olandezii nici nu concepeau un nou eşec în preliminariile pentru Mondialul rusesc din 2018. 

Ei bine, e pe cale să se întâmple! Oamenii lui Dick Advocaat n-au rupt gura târgului în grupa A preliminară, unde soarta i-a pus alături de Franţa, Suedia, Bulgaria, Belarus şi Luxemburg. 

Au adunat doar 10 puncte după 7 meciuri şi joi, pe Stade de France, au încasat un şocant 4-0 de la “Cocoşii galici”, rezultat care îi aruncă în disperare! I-a ajutat puţin victoria Bulgariei în faţa Suediei, datorită căreia locul 2 e încă accesibil, dar meciul de la Sofia a şi încurcat lucrurile, pentru că i-a băgat şi pe bulgari în cărţi pentru poziţia de baraj. 

Olandezii sunt acum pe 4, două puncte sub Bulgaria şi trei sub Suedia, iar meciul de diseară, cu bulgarii, e crucial! 

Doar victoria e bună diseară, la Amsterdam, pentru rămânerea cu şanse până la ultima partidă, când ar putea juca acasă, cu Suedia, având locul 2 pe masă. Încă o gafă însă şi batavii pot spune adio unui nou turneu final, al doilea consecutiv văzut de la televizor. 

Pentru “Portocala mecanică” ar fi un rateu istoric, din anii ‘80 nemairatând calificarea la două sau mai multe turnee finale consecutive. 

Atunci, Olanda nu s-a calificat la Mondialul din 1982, Europeanul din 1984 şi Mondialul din 1986.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net