Ultimele meciuri din Grupa C a Campionatului European de fotbal s-au încheiat cu următoarele rezultate: Austria - Ucraina 1-0 și Olanda - Macedonia de Nord 3-0. Atacantul Goran Pandev a disputat ultimul meci pentru echipa țării sale și a părăsit terenul cu lacrimi în ochi.


Aflată la a cinci participare în turneul final al Euro, reprezentativa Austriei a izbutit să se califice în „optimi”. Adică să repete reușita din 1964, când s-a înclinat în fața Irlandei (0-0 și 2-3). De data aceasta, Austria s-a impus cu 1-0 în fața Ucrainei, trimițând această formație pe locul 3.  
Tot astăzi (luni, 21 iunie), Olanda s-a impus cu 3-0 în fața Macedoniei de Nord, într-un meci disputat la Amsterdam şi arbitrat de Istvan Kovacs. Disputa n-a fost chiar atât de dezechilibrată, formația balcanică marcând un gol nevalidat pentru ofsaid la 0-0. În minutul 67, atacantul Goran Pandev a părăsit terenul cu lacrimi în ochi. Acesta a jucat ultimul meci pentru Macedonia de Nord. Jucătorul de aproape 38 de ani a fost aplaudat de jucătorii olandezi, iar coechipierii săi i-au improvizat un tunel de onoare așa cum se obișnuiește de ani buni la rugby. În total, Pandev a jucat 121 de meciuri pentru Macedonia şi a marcat 38 de goluri.
În „optimi”, Olanda va juca duminică, 27 iunie, la Budapesta, cu ocupanta locului 3 în grupa D/E/F, iar Austria va evolua cu o zi mai devreme, la Londra, contra Italiei. Clasată pe locul 3, Ucraina e nevoită să aștepte disputarea tuturor meciurilor din grupe pentru a afla dacă este între primele patru de pe această poziție. 
Austria - Ucraina  1-0
A marcat:
Baumgartner (min. 21)
Austria: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba - Grillitsch, X. Schlager - Laimer (Ilsanker, 72), Sabitzer, Baumgartner (Schopf, 33) - Arnautovic (Kalajdzic, 90). 
Selecţioner: Franco Foda
Ucraina: Buşan - O. Karavaïev, Zabarnîi, Matvienko, Mikolenko (Biesiedin, 85)- Şaparenko (Marlos, 68), Sidorciuk, Zincenko - Iarmolenko, Iaremciuk, Malinovski (Ţigankov, 46). 
Selecționer: Andrii Şevcenko 
Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia) 
Olanda - Macedonia de Nord 3-0
Au marcat: Depay (min. 24), Wijnaldum (min. 51, 58)
Olanda: Stekelenburg - De Vrij (Timber, 46), De Ligt, Blind - Dumfries (Berghuis, 46), Gravenberch, Wijnaldum, F. De Jong (Gakpo, 79), Van Aanholt - Depay, (Weghorst, 66), Malen (Promes, 66). 
Selecţioner: Frank de Boer
Macedonia de Nord: Dimitrevski - S. Ristovski, Velkowski, Muisliu, Alioski - Bardi (Stojanovski, 78), Ademi (Nikolov, 78) - Trickovski (Ciurlinov, 56), Elmas, Trajkovski (Hasani, 68) - Pandev (Kostadinov, 69). 
Selecţioner: Igor Angelovski
Arbitru: Istvan Kovacs (România)

 
 
Loading...