Olăroiu, aproape selecţioner în Emirate

Ultima actualizare:

    Olăroiu face furori  în fotbalul  arabFoto: Guliver/ GettyImages
Olăroiu face furori în fotbalul arabFoto: Guliver/ GettyImages

Cosmin Olăroiu rămâne unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din Golf, chiar dacă în ultima perioadă nu s-a mai lipit atât de des la trofee. Imaginea lui e la cote înalte şi are şansa să devină selecţionerul Emiratelor Arabe Unite.

Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a refuzat în repetate rânduri să conducă naţionala României, dar nu le poate spune nu arabilor. Deşi e cu Al Ahli Dubai pe locul patru, la trei puncte de liderul Al Jazira, Federaţia de la Abu Dhabi are încredere în el. Preşedintele Marwan Ahmad Bin Ghalita nu-l mai suportă actualul selecţioner, Mahdi Ali, şi vrea să continue preliminariile pentru Mondialul din Rusia cu românul pe bancă.

Asta deşi EAU are şanse de calificare, după cinci meciuri fiind la un punct în spatele Arabiei Saudite şi Japoniei, ocupanetele celor două locuri calificante, şi la egalitate cu Australia, pe locul 3, cel care duce la baraj.

Dacă va accepta, Olăroiu va fi la a doua aventură ca selecţioner după perioada din 2015, când a condus-o pe Arabia Saudită la Cupa Asiei, în paralel cu mandatul la Al Ahli.

Altfel, un alt român tinde să facă „purici” la arabi în această perioadă,  Dan Petrescu contrazicându-i până acum pe toţi cei care i-au spus că are zilele numărate la Al Nasr. Deşi în campionat mai are de lucrat, trupa lui fiind pe şase, destul de departe de locurile calificante în Liga Campionilor Asiei, fostul internaţional e aproape să câştige Cupa Preşedintelui. Joi seara s-a calificat în semifinale după victoria cu 1-0 de pe terenul lui Al Ain, unde au mai acces trei echipe, sub nivelul lui Al Nasr: Al Sharjah, Al Wahda şi Hatta Club.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net