Cosmin Olăroiu a plecat de mai mulți ani din Golf, dar a rămas o țintă pentru toți cei care conduc fotbalul acolo. Cea mai recentă ofertă a venit din partea Federației din Emiratele Arabe Unite, care îi oferă ”un munte” de bani pentru a duce naționala la Mondialul din 2022.


În vârstă de 50 de ani, Olăroiu conduce în prezent formația chineză Jiangsu Suning, cu care trebuie să înceapă al treilea sezon în prima ligă. El mai are contract cu echipa asiatică până la finalul campionatului viitor, iar acest lucru este, de fapt, principalul impediment în negocierile cu federația din Emirate, care a mai încercat să-l pună la cârma naționalei și la începutul anului. Atunci, deși i s-ar fi propus un salariu de 12 milioane de euro, Oli a fost nevoit să refuze din cauza clauzei foarte mari cerută de partea chineză în schimbul eliberării de contract.

Acum, situația pentru cei din Emirate e oarecum disperată, pentru că au rămas fără selecționer chiar înaintea unor meciuri cruciale pentru calificarea la turneul final al CM care va avea loc în 2022 chiar în zonă, în Qatar. De aceea, este de așteptat să nu mai aibă probleme în a-i plăti clauza de reziliere.

”Olăroiu e alegerea perfectă pentru naţională. Chiar dacă nu are o mare reputaţie, românul cunoaşte foarte bine fotbalul din Orientul Mijlociu”, a scris presa din Emiratele Arabe Unite. În prezent, situația naționalei din această țară nu este una roză în grupa de calificare. Echipa e abia pe patru în clasament, cu 6 puncte, fiind devansată de Vietnam (11 puncte), Malaezia (9) și Thailanda (6).

Olăroiu a mai fost selecționer, dar al Arabiei Saudite, în perioada decembrie 2014 - ianuarie 2015.

 
 
Loading...