Olăroiu le-a declarat război arabilor

Ultima actualizare:

Pe plan fotbalistic, Olăroiu e rege în Emirate, unde a câştigat ultimele două campionate cu Al-Ain, iar acum e lider detaşat cu Al-Ahli. Cel mai bine cotat tehnician român din spaţiul arab a dat însă de o mare belea.

Mai exact, oficialii Federaţiei din Emirate au acceptat o plângere făcută de cei de la Al-Ain şi l-au amendat pe Cosmin (aşa cum e cunoscut Olăroiu în zona Golfului) cu suma-record de 500.000 de euro, una dintre cele mai mari sancţiuni financiare date vreodată în lumea fotbalului.

Lui Olăroiu i s-a reproşat faptul că a semnat în această vară cu Al-Ahli fără acordul lui Al-Ain, club cu care se afla sub contract. Decizia Comisiei de Disciplină de la Dubai a venit la mijlocul acestei săptămâni şi l-a scos din sărite pe antrenorul de 44 de ani. Astfel, după meciul câştigat miercuri în Cupă cu Ajman (2-1), Oli a luat foc la conferinţa de presă.

„Nu ştiu de ce Al-Ain a făcut această plângere. Este evident că voi face apel. Dacă ei îmi declară război, atunci să fie război. Eu sunt pregătit, sunt puternic", a ameninţat românul, hotărât să facă recurs la forurile din Emirate şi să apeleze inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Izbucnit din senin, războiul dintre  Olăroiu şi Al-Ain a pornit, de fapt, în vara lui 2012. Atunci, la capătul primului an de contract, Oli a semnat o ofertă de prelungire cu un director sportiv italian (care n-a fost însă parafată de şeicii din conducerea lui Al-Ain). Între timp, italianul a părăsit clubul, iar lui Olăroiu i-a fost pus pe masă un alt contract, cu clauze modificate, pe care Cosmin l-a refuzat.

Aşadar, cei de la Al-Ain s-au folosit acum de primul contract semnat cu Olăroiu, lipsit însă de ştampila oficială a clubului. Acesta este şi motivul pentru care fostul tehnician al Stelei consideră că va avea câştig de cauză la instanţele superioare.

Amendarea lui Olăroiu cu jumătate de milion de euro a apărut în condiţiile în care în următoarea etapă de campionat, programată la 24 noiembrie, e programat derby-ul dintre Al-Ahli şi Al-Ain, adică actuala şi fosta echipă a românului. Pentru Al-Ain, meciul e extrem de important, ţinând cont de faptul că Al-Ahli are un start de sezon perfect, cu punctaj maxim după şase etape. Tocmai din această cauză, e posibil ca Al-Ain să fi premeditat acest scandal cu scopul de a pune o presiune suplimentară pe Olăroiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net