Pentru că ar fi încălcat clauzele contractului cu fosta sa formaţie, Al-Ain, actualul antrenor al echipei Al-Ahli a fost amendat cu jumătate de milion de euro. Şocat, Cosmin Olăroiu a ieşit la atac, declarând că se va lupta până la capăt pentru a se face dreptate.


Pe plan fotbalistic, Olăroiu e rege în Emirate, unde a câştigat ultimele două campionate cu Al-Ain, iar acum e lider detaşat cu Al-Ahli. Cel mai bine cotat tehnician român din spaţiul arab a dat însă de o mare belea.

Mai exact, oficialii Federaţiei din Emirate au acceptat o plângere făcută de cei de la Al-Ain şi l-au amendat pe Cosmin (aşa cum e cunoscut Olăroiu în zona Golfului) cu suma-record de 500.000 de euro, una dintre cele mai mari sancţiuni financiare date vreodată în lumea fotbalului.

Lui Olăroiu i s-a reproşat faptul că a semnat în această vară cu Al-Ahli fără acordul lui Al-Ain, club cu care se afla sub contract. Decizia Comisiei de Disciplină de la Dubai a venit la mijlocul acestei săptămâni şi l-a scos din sărite pe antrenorul de 44 de ani. Astfel, după meciul câştigat miercuri în Cupă cu Ajman (2-1), Oli a luat foc la conferinţa de presă.

„Nu ştiu de ce Al-Ain a făcut această plângere. Este evident că voi face apel. Dacă ei îmi declară război, atunci să fie război. Eu sunt pregătit, sunt puternic", a ameninţat românul, hotărât să facă recurs la forurile din Emirate şi să apeleze inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Tehnicianul a semnat un contract nul

Izbucnit din senin, războiul dintre  Olăroiu şi Al-Ain a pornit, de fapt, în vara lui 2012. Atunci, la capătul primului an de contract, Oli a semnat o ofertă de prelungire cu un director sportiv italian (care n-a fost însă parafată de şeicii din conducerea lui Al-Ain). Între timp, italianul a părăsit clubul, iar lui Olăroiu i-a fost pus pe masă un alt contract, cu clauze modificate, pe care Cosmin l-a refuzat.

Aşadar, cei de la Al-Ain s-au folosit acum de primul contract semnat cu Olăroiu, lipsit însă de ştampila oficială a clubului. Acesta este şi motivul pentru care fostul tehnician al Stelei consideră că va avea câştig de cauză la instanţele superioare.

Război psihologic declanşat de Al-Ain?

Amendarea lui Olăroiu cu jumătate de milion de euro a apărut în condiţiile în care în următoarea etapă de campionat, programată la 24 noiembrie, e programat derby-ul dintre Al-Ahli şi Al-Ain, adică actuala şi fosta echipă a românului. Pentru Al-Ain, meciul e extrem de important, ţinând cont de faptul că Al-Ahli are un start de sezon perfect, cu punctaj maxim după şase etape. Tocmai din această cauză, e posibil ca Al-Ain să fi premeditat acest scandal cu scopul de a pune o presiune suplimentară pe Olăroiu.

 
 
Loading...