Olăroiu a mai bifat un milion de euro

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La doar 43 de ani, Cosmin Olăroiu şi-a trecut în cont al patrulea trofeu de campion din cariera sa de antrenor. La fel ca anul trecut, tehnicianul român va fi recompensat regeşte, cu cel puţin un milion de euro.

Începând cu 2011, condusă de pe bancă de Cosmin Olăroiu şi din teren de fostul stelist Mirel Rădoi, Al-Ain şi-a spulberat rivalii în Emiratele Arabe Unite. Sezonul trecut, alb-albaştrii au ieşit campioni cu 14 puncte avans, iar povestea s-a repetat în actuala stagiune. Astfel, după victoria de joi cu Dubai CSC (3-0), Al-Ain s-a distanţat la 16 puncte în fruntea clasamentului, suficient pentru ca gruparea din Emirate să câştige matematic al doilea titlu consecutiv şi al 11-lea din istorie.

Sponsorizată de prinţul moştenitor din Abu Dhabi (Mohammed bin Zayed Al Nahyan) şi de o altă armată de şeici, e lesne de înţeles că echipa lui Oli şi Rădoi nu duce lipsă de resurse financiare. Din contră, cei doi români au salarii care se învârt în jurul sumei de trei milioane de euro, iar primele de obiectiv sunt şi ele consistente. Evident, după titlul câştigat vineri, Olăroiu şi elevii săi vor fi chemaţi din nou la casierie.

În cazul tehnicianului de 43 de ani, prima nu poate fi mai mică de un milion de euro, atât cât a primit anul trecut pentru aceeaşi performanţă. În cazul lui Rădoi, prima e de ordinul sutelor de mii de euro, dar fostului căpitan al Stelei i se pregăteşte un alt tip de cadou. Mai exact, şeicii îi vor pune pe masă mijlocaşului de 32 de ani o ofertă de prelungire a contractului până în 2015, cu un salariu stagional de patru milioane de dolari, cu o jumătate de milion mai mult decât câştigă în prezent.

Peste trei zile, Cosmin Olăroiu şi Mirel Rădoi vor avea parte de un meci special în grupele Ligii Campionilor Asiei. Marţi, Al-Ain se va deplasa în Arabia Saudită, pe terenul celor de la Al-Hilal, fosta echipă a celor doi români. În afară de miza partidei, calificarea în optimile competiţiei, va fi o ocazie bună pentru şeicii de la Al-Hilal de a testa marea cu degetul. Mai exact, saudiţii încearcă de mult timp să-l aducă înapoi pe Olăroiu, lovindu-se până acum de refuzul categoric al românului.

Al-Ain a dominat de la un capăt la celălalt meciul de joi seara

simeon stalpnicul png

La finalul partidei, jucătorii lui Olăroiu au dansat pe teren

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Rădoi a fost apărat de Oli

Lui Mirel Rădoi i s-a „furat" dreptul de a juca în meciul pentru titlu cu Dubai, fostul stelist fiind suspendat de federaţia din Emirate pe baza probelor video, în urma unui incident petrecut la un meci cu Al-Ahli, disputat la începutul lunii aprilie. „Sunt foarte supărat. Consider că e un atac la munca noastră. Am vorbit deja cu avocaţii şi vom înainta cazul lui Rădoi la FIFA", a declarat Cosmin Olăroiu.

Şi ei sunt campioni în Asia

Ion Marin

Cronologic, primul antrenor român care a câştigat un trofeu de campion în acest sezon a fost Ion Marin. Ajuns tocmai în Kuweit, „Săpăligă" i-a condus pe cei de la Kuwait SC către primul titlu după o pauză de cinci ani. Acesta este cel de-al doilea trofeu cucerit de Ion Marin cu gruparea asiatică, după ce la finalul lui 2012 a triumfat în AFC Cup, un fel de Liga Europa pe Continentul Galben.

Florin Motroc

Un anonim la noi în ţară, Florin Motroc face senzaţie în Iordania. Alungat din România de la Rapid II, tehnicianul a ajuns pe banca unei micuţe formaţii din Amman, Shabab Al-Ordon, cu care a reuşit să ia titlul de campion cu câteva etape înainte de finalul sezonului. Pentru Motroc, acesta este primul titlu din carieră, indiferent dacă ne referim la activitatea lui ca jucător sau ca antrenor.

„Il Luce" sărbătoreşte mâine?

Cel mai titrat tehnician român se pregăteşte pentru câştigarea celui de-al şaptelea titlu la cârma ucrainenilor de la Şahtior. Echipa lui „Il Luce" joacă mâine seară în deplasare cu Dnepr şi are nevoie de victorie pentru a risipi orice urmă de emoţie. Şahtior se poate încorona însă campioană cu câteva ore mai devreme, fără să joace, dacă ocupanta locului doi, Metalist Harkov, nu câştigă meciul de acasă cu Cernomoreţ.

Şi ei ar putea fi campioni...

Mircea Rednic

Teoretic, Mircea Rednic păstrează şanse destul de mari să ia titlul în Belgia cu Standard Liege, grupare la care joacă şi doi fotbalişti români, Adi Cristea şi George Ţucudean. Deocamdată, cu şase etape rămase de jucat din play-off, echipa „Puriului" e pe locul trei, la patru lungimi în spatele liderului Anderlecht şi la două puncte de Waregem, formaţia de pe locul secund.

Mihai Stoichiţă

Fostul antrenor al Stelei a părăsit-o de curând pe Sheriff Tiraspol, însă îşi va trece cu siguranţă în CV titlul de campion în Moldova. Cu câteva etape înainte de finalul campionatului, gruparea din Tiraspol are un avans considerabil faţă de urmăritoare, de opt puncte. Contribuţia lui Stoichiţă la parcursul bun al lui Sheriff a fost una consistentă: din cele 26 de etape scurse, românul a stat pe bancă în 19 partide.

Răzvan pe 3, Bölöni pe 7

În această săptămână s-a încheiat ediţia 2012-2013 a campionatului din Qatar. Deşi a pierdut în ultima etapă (1-2 cu Al-Rayyan), echipa antrenată de Răzvan Lucescu, El Jaish, a terminat pe locul trei, îndeplinindu-şi obiectivul, calificarea în următoarea ediţie a Ligii Campionilor Asiei. Celălalt antrenor român din Qatar, Bölöni a confirmat şi el aşteptările, salvând-o pe Al-Khor de la retrogradare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net