Oltenii, peste granzii Europei

Ultima actualizare:

    Bawab este printre cei mai buni fotbalişti de la CSU
Bawab este printre cei mai buni fotbalişti de la CSU

Cuplul de antrenori Sorin Cârţu - Emil Săndoi face senzaţie pe banca celor de la CSU Craiova. Au luat echipa cu gândul să o scape de la retrogradare şi au ajuns pe podiumul Ligii 1. Mai mult, seria de 19 meciuri fără înfrângere îi face învidioşi pe şefii marilor cluburi, Barcelona, Real, Bayern, PSG sau Chelsea, care nu se pot lăuda cu asemenea performanţe. Practic, în Europa, CSU este întrecută în acest top doar de Juventus în actualul sezon.

CSU Craiova a ajuns din nou-promovată cu speranţe la rămânerea în prima liga într-o adevărată sperietoare pentru adversarele din campionat. Nemulţumiţi de modul în care arăta echipa în startul sezonului, oltenii au schimbat antrenorul, în locul lui Ionel Gane aducând nu unul, ci doi oameni, pe Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, primul pe post de director tehnic, celălalt de ”principal”.

Mutarea a fost una extrem de bună pentru Craiova, iar rezultatele se văd etapă de etapă. De 19 meciuri oltenii nu au mai pierdut un meci şi au ajuns, pe locul 3 în Liga 1. Explicaţia acestei bune colaborări de pe banca tehnică a venit de la Emil Săndoi.

”Hotărâm totul împreună. De la antrenamente la alcătuirea echipei, la schimbări... la orice. Ne sfătuim şi luăm decizia de comun acord, nu facem nici o mişcare unul fără celălalt. Avem aceeaşi optică asupra fotbalului şi de aceea n-au fost divergenţe între noi”, ne-a spus ”principalul” craiovenilor. 

Dincolo de locul din Liga 1, oltenii sunt sus de tot şi în Europa, dacă facem comparaţie cu restul campioantelor. Cu excepţia italienilor de la Juventus, care domină Serie A, şi care sunt neînvinşi de 20 de jocuri, nici o altă echipă din ligile puternice de pe continent nu se poate lăuda cu performanţa românilor. Concret, fie că este vorba de superputerile Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen, Chelsea, Arsenal sau grupările cu bugete de zeci de milioane de euro din Rusia sau Ucraina, nici un club nu a reuşit în acest sezon un şir de meciuri fără înfrângere mai lung decât cel al oltenilor lui Cârţu şi Săndoi.

Parcurs mai bun decât în 1991

Dacă ne referim la istoria recentă a oltenilor, aceştia au cucerit ultimul titlu de campioni în sezonul 1990-1991, atunci când, ca o coincidenţă, echipa era antrenată tot de Sorin Cârţu. În sezonul acela, craiovenii au avut 22 de victorii, şase egaluri şi şase înfrângeri, dar parcursul din acel an nu s-a apropiat de şirul de meciuri fără paşi greşiţi de acum. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net