Ovidiu Hoban, în mijlocul atentatelor din Israel

Ultima actualizare:

    Ovidiu Hoban  este indispensabil echipei naţionale
Ovidiu Hoban este indispensabil echipei naţionale

Conflictul dintre evrei şi palestinieni escaladează din nou în Ţara Sfântă, musulmanii iniţiind o serie de atentate teroriste. Ultimul, comis duminică seara în sudul Israelului, a fost văzut şi trăit pe viu de fotbalistul nostru, Ovidiu Hoban, legitimat la echipa din Beer Sheva.

Ovidiu Hoban a părăsit Petrolul Ploieşti în septembrie 2014 şi a ales ca destinaţie o zonă foarte periculoasă din Orientul Apropiat. Mijlocaşul în vârstă de 32 de ani a respins toate sfaturile precaute şi a mers pe mâna oficialilor din Israel, care l-au asigurat că în Beer Sheva e linişte. Şi timp de un an n-a fost nicio problemă, în ciuda faptului că oraşul e situat la doar 40 de kilometri de celebra Fâşie Gaza, controlată de grupările Hamas şi Fatah. Duminică, la câţiva paşi de locuinţa lui Hoban s-a dezlănţuit însă iadul. 

Un terorist palestinian venit tocmai de la Ierusalim a înjunghiat mortal un poliţist evreu şi cu arma acestuia a deschis focul la întâmplare, ucigând încă o persoană şi rănind alte câteva. În cele din urmă, teroristul a fost şi el omorât de forţele de ordine. 

„Am văzut ambulanţele şi cu toţii ne-am speriat. E regretabil că s-a întâmplat asta, dar avem încredere că totul va reveni la normal. Nimeni nu se lasă înfrânt de un astfel de atentat. A doua zi mi-am dus copiii la grădiniţă normal”, a declarat Hoban, pentru gsp.ro. 

Eroul tricolorilor din meciul cu Finlanda mai are un an de contract cu israelienii şi, luni seară (19 octombrie), a jucat cu Hapoel Beer Sheva în deplasare, la Beitar Ierusalim. Echipa românului a pierdut cu 1-3.

Click! spune

Violenţele istorice dintre israelieni şi palestinieni au explodat în ultimele luni după ce un grup de tineri musulmani a răpit şi ucis un copil evreu, iar evreii s-au răzbunat în acelaşi fel sângeros. În Tel-Aviv şi Ierusalim s-au produs de curând mai multe atacuri asupra poliţiştilor israelieni. Palestinienii acuză Israelul de cruzime şi exces de zel, în condiţiile în care nimeni n-a fost arestat, toţi atacatorii fiind împuşcaţi pe loc.

Ovidiu şi-a luat  familia în Israel
Ovidiu şi-a luat familia în Israel

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net