Campioană a Germaniei în ultimii 9 ani, Bayern Munchen a raportat piedreri de aproximativ 150 de milioane de euro. Acestea reprezintă veniturile prognozate, însă neîncasate în zilele de meci, din cauza pandemiei COVID-19. Anunțul a fost făcut de preşedintele comitetului care supervizează activitatea clubului, Herbert Hainer. Faptul că meciurile s-au disputat fără spectatori au afectat beneficiile majorității grupărilor de fotbal din Europa, dar și din întreaga lume.


Noul campionat în Germania va începe în 13 august, iar şefii lui Bayern Munchen speră că reglementările din Bavaria în domeniul sanitar vor permite unui număr ct mai mare de suporteri să participe la partide. Campioana dispută primul meci de acasă, în 21 august, împotriva formaţiei FC Koln, pe Allianz Arena, un stadion care poate primi 75.000 de persoane în condiții normale.
Având printre obiective apărarea titlului de campioană, Bayern Munchen nu este singurul club de fotbal din Europa care s-a confruntat cu o scădere a beneficiilor. Aston Villa (Premier League) a anunțat că a înregistrat pierderi de 99,2 millions de lire sterline (circa 115 milioane de euro) în ediția 2019/2020. Tot din cauza COVID-19. De asemenea, Paris Saint-Germain a raportat o scădere cu 95 de milioane a beneficiilor. 
În octombrie trecut, Andrea Agnelli, președintele Asociației Cluburilor Europene (ECA) la acea vreme, estima că grupările de fotbal de pe „Bătrânul continent” vor pierde între 5,2 și 6,3 milioane de euro din cauza restricțiilor impuse de pandemie.  

 
 
Loading...