Anunțat în echipa de start pentru meciul cu Olanda, disputat aseară, după închiderea ediției, Goran Pandev nu va mai juca împotriva României, la toamnă, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.


Legendarul fotbalist și-a anunțat retragerea într-o conferință de presă. ”Va fi ultimul meu meci pentru echipa naţională, deoarece este un moment bun pentru a-mi încheia cariera internaţională", a spus atacantul echipei Genoa. "Probabil că voi termina în curând şi cariera mea la formația de club, dar pentru echipa naţională este cu siguranţă sfârşitul, pentru că a juca pe două fronturi la 38 de ani este prea mult". Pe de altă parte, Pandev este încrezător în jucătorii de azi ai Macedoniei de Nord: "Această generaţie poate aduce multă bucurie naţiunii în viitor şi cred că este capabilă să se califice şi la Cupa Mondială".
În 31 martie, Macedonia de Nord a produs şocul preliminariilor mondiale, câștigând cu 2-1, la Duisburg, în fața Germaniei. Atunci, Pandev a deschis scorul. Apoi, la Euro 2020, la meciul cu Austria, de la București, căpitanul a devenit al doilea „cel mai bătrân” marcator din istoria Euro, având 37 de ani și 322 de zile. Pentru el, acesta a fost golul cu numărul 39 în cele 120 de meciuri disputate pentru prima reprezentativă a Macedoniei de Nord. Dincolo de rezultatele cu naționala, atacantul este apreciat în țara natală și fiindcă s-a implicat în dezvoltarea fotbalului de acolo. În 2010, el a fondat un club în orașul natal, Akademija Pandev. Destinat inițial formării jucătorilor de fotbal, acesta s-a dezvoltat mai apoi. Astfel că în 2014 s-a înscris în a patra divizie națională de seniori. Iar în 2017 a ajuns în elită! Mai mult decât atât, în 2019 gruparea a câștigat Cupa Macedoniei de Nord, obținând dreptul de a participa la Liga Europa.

 
 
Loading...