Panică la CFR Cluj: ”În ritmul ăsta, pierdem tot”

Ultima actualizare:

    CFR Cluj a pierdut al doilea meci consecutiv acasăFOTO: Sportpictures.eu
CFR Cluj a pierdut al doilea meci consecutiv acasăFOTO: Sportpictures.eu

Campioană a ultimilor trei ani, CFR Cluj pare să treacă prin cea mai importantă criză de la preluarea echipei de Dan Petrescu. Formația a pierdut al doilea meci consecutiv pe propriul teren și șansele de cucerire a unui nou titlu scad virtiginos.

Nou-promovata UTA a îndeplinit exact așteptările antrenorului clujenilor. ”Bursucul” se plângea ca de obicei înainte de un meci, spunând că ”ar fi un miracol să batem pe UTA”, iar soarta i-a dat exact ce a anticipat. Un gol al lui Hora, marcat în minutul 75 cu largul concurs al portarului Bălgrădean, a făcut ca arădenii să plece acasă cu toate punctele, iar Petrescu să își plângă iar de milă. “Echipa a jucat bine, mai ales în prima repriză s-a jucat la o poartă, am avut ocazii, am avut şi o bară. Cei de la UTA ştiu să se apere. Cred că am pierdut în primul rând din cauza ghinionului. Mai jucam trei zile şi mingea nu intra în poartă”, a spus cel care este, probabil, cel mai superstițios antrenor din fotbalul românesc. El spune că nu i s-a mai întâmplat niciodată să piardă două meciuri la rând acasă – înainte de acest meci, clujenii fuseseră învinși cu 2-1 pe propriul teren de Gaz Metan Mediaș. ”Ştiam că va veni o perioadă mai grea după trei ani în care a fost totul perfect. Am prevenit că sunt probleme de lot mari, dar nu am avut capacitatea să opresc această alunecare. Să pierzi două meciuri acasă nu mi s-a întâmplat niciodată la echipele pe care le-am antrenat. Am luat gol la singura lor ocazie. Și eu am câștigat meciuri în care nu am avut ocazii. E îngrijorător, alarmant, tabela arată că sunt probleme”, a mai spus antrenorul campioanei.

Următorul meci, cel cu Roma, din Liga Europa, e la două zile distanță, iar Dan Petrescu a intrat din nou pe ”modul cobe”. ”Antrenorul răspunde de rezultate, dar în Europa nu trebuie să ne facem iluzii. Nu e normal. Avem acum ca prioritate campionatul. Soluții sunt foarte puține, șanse nu știu, Roma e într-o formă extraordinară, poate e cea mai bună echipă din Italia acum, noi nu suntem în formă deloc. Poate se întoarce și norocul pe strada noastră,” a declarat Dan Petrescu.

Nici jucătorii nu sunt mai optimiști decât antrenorul lor, lucru firesc dacă doar sta aud la antrenamente. ”Suntem complexați, nu pot să înțeleg de ce, nu înțeleg ce se întâmplă. Trebuie să ne facem fiecare autocritica și să găsim o explicație. Pur și simplu, nu înțeleg, nu vrea să intre mingea în poartă. Cel puțin azi, am avut un ghinion teribil”, a declarat după partidă Adi Păun. Revenit pe teren după ce s-a vindecat de coronavirus, fundașul Andrei Burcă se teme că s-ar putea alege praful de tot proiectul dacă jucătorii nu își revin mai repede. ”Am pierdut al doilea meci acasă, trebuie să tragem un semnal de alarmă, pentru că nu putem să ne obișnuim așa. Momentul ăsta trebuie să ne dea de gândit. Cum jucăm noi în Europa și profităm de fiecare ocazie, așa fac și alții când joacă împotriva noastră în campionat. Trebuie să ne dăm viața pe teren, pentru că în ritmul ăsta pierdem Europa, pierdem și campionatul, pierdem tot”, a declarat Burcă la finalul partidei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net