Panti e «uriaş» pe Wembley

Ultima actualizare:
În 2014, Pantilimon a cucerit titlul cu Manchester City
În 2014, Pantilimon a cucerit titlul cu Manchester City

Portarul român va fi azi în poarta lui Watford la meciul cu Crystal Palace de pe Wembley, miza fiind un loc în marea finală a Cupei Angliei.

Cea mai veche competiţie fotbalistică din lume îşi stabileşte finalistele ediţiei cu numărul 135. Printre cei rămaşi în cursa pentru preţiosul trofeu se numără în acest an şi românul Costel Pantilimon. Transferat în această iarnă de la Sunderland la Watford, uriaşul de 2,03 metri n-a fost folosit de antrenorul spaniol Quique Sanchez Flores decât în meciurile de Cupă, titular în campionat fiind brazilianul Gomes.

Cu Pantilimon impecabil între buturi, Watford a trecut în fazele avansate de Nottingham Forest (1-0 în 16-imi), Leeds (1-0 în optimi) şi Arsenal (2-1 în sferturi) şi visează cu ochii deschişi la prima mare performanţă din istoria clubului.

Conform tradiţiei din ultimii ani, semifinala Watford - Crystal Palace de duminică seară se va disputa pe teren neutru, pe gigantul Wembley (90.000 de locuri). Dacă echipa lui Panti se va califica în finală, atunci internaţionalul nostru va reveni pe arena londoneză la 21 mai, de această dată cu trofeul pe masă. În cealaltă semifinală s-au întâlnit aseară Manchester United şi Everton, partidă terminată după închiderea ediţiei.

E singurul trofeu care-i lipseşte


    În 2014, Pantilimon a cucerit titlul cu Manchester CityFOTO: Guliver/ GettyImage
În 2014, Pantilimon a cucerit titlul cu Manchester CityFOTO: Guliver/ GettyImage

Ajuns în Anglia în 2012 de la Poli Timişoara, Pantilimon şi-a trecut în CV trei trofee, toate cu Manchester City. Panti a cucerit mai întâi Supercupa Angliei (în 2012), după care a pus umărul la dubla campionat – Cupa Ligii, bifată de „cetăţeni” în sezonul 2013-2014. 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net