Patru componenți ai echipei FC Sevilla riscă să fie sancționați pentru că nu au respectat măsurile din Starea de Alertă. În urma postării unor fotografii pe Instagram s-a aflat că ei au fost la o petrecere într-un grup mai mare de 10 persoane.


Potrivit cotidianului ”Marca”, Lucas Ocampos (25 ani), Luuk de Jong (29 ani), Franco Vázquez (31 ani) şi Ever Banega (31 ani) n-au ținut cont de regulile impuse de starea de alertă şi au participat la o petrecere. Escapada lor ar fi trecut neobservată dacă soţia lui Banega n-ar fi postat fotografii pe Instagram. Și deși le-a şters ulterior, respectivele magini au devenit virale. Iar acum cei patru fotbaliști de la FC Sevilla riscă sancţiuni deoarece nu au respectat regulile de izolare, conform cărora este interzisă participarea a mai mult de zece persoane la o întâlnire.
La puțin timp după aceea, Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a reacționat într-un comunicat: "În ultimele ore, am aflat că unii jucători au încălcat regulile sanitare, împărtăşind acest lucru pe reţelele sociale. Aceste atitudini sunt de neînţeles şi inadmisibile, fiindcă au pus în pericol finalizarea competiţiei noastre. Orice semn de relaxare este o lipsă de respect faţă de LaLiga, cluburi, jucători şi antrenori".
Acest incident se produce în contextul în care premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat că prima divizie de fotbal, întreruptă de pandemia de Covid-19, se va relua după 8 iunie. Cluburile spaniole au primit permisiunea să reia antrenamentele în grupuri mici.
Unsprezece etape de campionat sunt încă de jucat în prima ligă spaniolă. Iar în runda următoare, a 28-a, sunt programate meciurile FC Sevilla - Betis Sevilla, Mallorca - FC Barcelona, Real Madrid - Eibar, Real Sociedad - Osasuna, Grenada - Getafe, Athletic Bilbao - Atletico Madrid, Valencia - Levante, Celta Vigo - Villarreal, Espanyol Barcelona - Alaves, Leganes - Valladolid.
LaLiga a fost întreruptă la mijlocul lunii martie. În clasament, FC Barcelona ocupă locul 1, cu 58 de puncte, urmată de Real Madrid (56p), FC Sevilla (47p), Real Sociedad (46p) și Getafe (46p). 

 
 
Loading...