Pe hârtie suntem de patru ori mai valoroși decât adversarii din Belarus

Ultima actualizare:

    Naționala României dispută primul amical din acest anFOTO: Sportpictures.eu
Naționala României dispută primul amical din acest anFOTO: Sportpictures.eu

După ratarea prezenței în finala barajului pentru Campionatul European, naționala României, antrenată de Mirel Rădoi, trebuie să se mulțumească cu un meci amical contra unei formații în fața căreia părem favoriți, Belarus.

Pentru echipa noastră, meciul programat diseară, de la ora19.00 (în direct la ProX), pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, are darul de a readuce moralul unor jucători care au făcut praf ultima acțiune a naționalei, dar și de a pregăti ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, contra Norvegiei (15 noiembrie, acasă) și Irlandei de Nord (18 noiembrie, în deplasare). După ce în octombrie au pierdut toate meciurile disputate, ratând prezența la Campionatul European și șansa câștigării Ligii Națiunilor, elevii lui Rădoi sunt în căutarea mândriei pierdute. Iar ce adversar putea fi mai bun pentru refacerea moralului decât Belarus o echipă de patru ori mai slab cotată decât naționala noastră, care nici ea nu e în topul echipelor reprezentantive ale continentului din acest punct de vedere. Concret, conform site-ului de specialitte transfermarkt.com, valoarea cumulată a jucătorilor primei reprezentative a României este de 45,48 milioane de euro. În comparație, naționala din Belarus este cotată la doar 11,5 milioane de euro.

Dacă noi avem în Răzvan Marin liderul de valoare pe hârtie – mijlocașul lui Cagliari cotat la 10 milioane de euro -, adversarii de azi îl au ca număr 1 pe Ivan Maevsky, de la Astana, care valorează un milion de euro! Dacă Marin e cel mai bine cotat, unul dintre cei mai în formă români din lot este fcsb-istul Dennis Man. Aflat la prima selecție la lotul de seniori, golgheterul campionatului Ligii 1 (are 9 goluri, la fel ca Florin Tănase) este în formă și la nivelul cotei. Cu 5 milioane de euro, este al doilea cel mai valoros din lotul nostru. Pe locul 3 este atacantul divizionarei secunde Reading, George Pușcaș.

Necesitatea obținerii unui rezultat bun în meciul de diseară, care să refacă moralul jucătorilor său în vederea ultimelor partide din Liga Națiunilor, a fost confirmată și de selecționerul Mirel Rădoi în conferința de presă de ieri: ”Pentru noi, la meciul cu Belarus contează şi atitudinea şi rezultatul. Noi trebuie să antrenăm principiile şi să rămânem pe aceeaşi poziţie de joc. Este o atmosferă bună la lot, indiferent de rezultate este nevoie ca lucrurile bune să iasă în relief. Toţi suntem judecaţi prin prisma rezultatelor şi nu este prea bine pentru noi acum. Trebuie să găsim o părticică, chiar dacă e mică, care să fie un lucru pozitiv. Principiile la lot vor continua să fie la fel”, a declarat fostul internațional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net