Aflat în postura singurului fotbalist din lume care a câștigat de trei ori titlul mondial (1958, 1962 și 1970), Pele l-a contrazis pe fiul său, Edinho, care declarase că acesta suferă de depresie şi că trăieşte retras.


Supranumit ”Regele fotbalului”, brazilianul a spus: "Sunt bine. Continui să-mi accept limitările fizice în cel mai bun mod posibil, dar intenţionez să ţin mingea în joc. Am zile bune şi zile rele. Asta este normal la vârsta mea. Nu îmi este teamă, sunt hotărât, încrezător în ceea ce fac. Nu evit să îmi îndeplinesc angajamentele din programul meu mereu încărcat", a declarat într-un comunicat Pele, care va împlini 80 de ani în octombrie. Prieteni ai fostului jucător al echipelor Santos şi Cosmos New York susţin că luna trecută acesta a participat la şedinţe foto şi activităţi pentru sponsori şi a colaborat cu un regizor britanic care realizează un documentar despre viaţa sa. Edinho declarase la TV Globo că Pele resimte dureri la şold de mai mulţi ani şi are nevoie de cârje sau de un scaun rulant pentru a se deplasa. "Este destul de fragil, a avut o operaţie şi nu a beneficiat de recuperare adecvată. Această probleme de mobilitate i-a declanşat un fel de depresie. Vă daţi seama, el este Regele, mereu impozant şi azi nu poate merge corect. Trăieşte retras", a declarat Edinho.
La vară se vor împlini 50 de la ani de la titlul mondial cucerit în Mexic de Pele cu naţionala Braziliei, echipă pe care mulţi specialişti o consideră cea mai bună din toate timpurile. El a mai câşrigat cu Brazilia ediţiile din 1958 şi 1962 ale competiţiei.

 
 
Loading...