Pentru Euro şi Mondiale!

Ultima actualizare:

    Pintilii are asigurat locul în linia de mijloc a naţionalei RomânieiFoto: Mediafax
Pintilii are asigurat locul în linia de mijloc a naţionalei RomânieiFoto: Mediafax

Din postura de favoriţi la calificare, tricolorii reiau cursa pentru Campionatul European din 2016, dar privesc în acelaşi timp şi spre Campionatul Mondial de peste trei ani, din Rusia.

Datorită parcursului excelent din startul preliminariilor, puţină lume mai pune la îndoială calificarea României la Euro 2016, turneu final organizat de Franţa. Cu Iordănescu la timonă, naţionala noastră domină autoritar o grupă lejeră din care merg mai departe direct primele două clasate. Înaintea primei întâlniri cu Insulele Feroe, românii îşi fac calcule doar pentru momentul în care va fi obţinută calificarea matematică. Cert e faptul că tricolorii mai au de disputat şase meciuri (două cu Feroe!), din care trebuie să obţină cel puţin jumătate din punctele puse în joc pentru a nu avea emoţii.

Dincolo de miza Europeanului de anul viitor, România joacă mâine seară o altă carte mare. Astfel, dacă naţionala lui „Tata Puiu” trece de Feroe la Ploieşti şi apoi de nord-irlandezi la Belfast (la 13 iunie), atunci îşi poate aşterne şi drumul spre Mondialulul 2018 din Rusia. Mai exact, România e în acest moment în primele nouă ţări europene din clasamentul FIFA, fapt care îi permite să intre în urna capilor de serie la tragerea la sorţi a grupelor preliminare. Evenimentul va avea loc la 25 iulie, la Sankt-Peterburg, atunci când va fi luată în calcul ierarhia FIFA din luna respectivă. Pentru ultimul loc în urna „favoritelor”, România duce o bătălie indirectă cu Anglia, Cehia şi Croaţia.

"Pescarii" ne-au dat gol în 2009!

Panin a jucat în 2009 contra Insulelor Feroe
Panin a jucat în 2009 contra Insulelor Feroe

Mâine, la Ploieşti, România nu va avea în faţă „pescarii” tăvăliţi la începutul anilor ‘90 de generaţia lui Hagi cu 7-0 acasă şi 4-0 în deplasare. Ca şi alte naţionale mici, nordicii au făcut progrese, ultimul lor rezultat (1-0 pe terenul Greciei) vorbind de la sine. În afara celor două partide menţionate mai sus, România şi Insulele Feroe s-au mai intersectat în campania eşuată pentru Mondialul din 2010. Atunci, tricolorii au bătut greu la Thorshavn (1-0, gol Cociş în inferioritate) şi s-au impus cu ceva emoţii la Piatra-Neamţ (3-1), meci în care am încasat primul gol din istorie de la Insulele Feroe.

Chipciu a plecat acasă

Mijlocaşul Alexandru Chipciu a părăsit cantonamentul echipei naţionale din cauza unei accidentări şi nu va evolua în meciul cu Insulele Feroe. „La antrenamentul de joi seară, Chipciu a suferit o întindere la adductorul mare, la coapsa stângă, devenind indisponibil pentru meciul cu Feroe. I s-a recomandat repaus până marţi, el putând fi apt de joc peste cel puţin zece zile”, a declarat medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net