Autorităţile argentiniene au dispus, astăzi (marţi, 1 decembrie), percheziţionarea casei şi a cabinetului psihiatrului Agustina Cosachov, care l-a tratat pe Diego Maradona (60 de ani). Operațiunea se înscrie în cadrul anchetei care investighează cauzele morţii campionului mondial la fotbal din 1986. Potrivit marca.com, ancheta a fost autorizată de judecător pentru a clarifica posibila implicare a psihiatrului în moartea argentinianului.


Într-o intervenție la canalul TN, avocatul psihiatrului, Vadim Mischanchuk, a declarat că aceste percheziţii sunt "măsuri de rutină", în toate cazurile legate de malpraxis profesional, în care obiecte precum telefoanele mobile şi computerele sunt colectate pentru a "reconstrui" istoricul medical al pacientului. "Clientul meu este calm în ceea ce priveşte deciziile medicale pe care le-a luat", a spus avocatul, adăugând că, marţi după-amiază, se va întâlni cu reprezentanţi ai Parchetului.
Aceeaşi autoritate judiciară a ordonat, cu două zile în urmă, percheziţionarea locuinţei şi a cabinetului neurochirurgului Leopoldo Luque, cel care l-a operat pe creier pe Maradona, urmărind să stabilească dacă a existat vreo neglijenţă în jurul morţii fostului fotbalist. Luque a fost, luni dimineaţă, la Parchet, dar nu i-a fost luată nicio declaraţie, deoarece nu a fost acuzat oficial de vreo acţiune greşită.
Internat la începutul lunii trecute la două unităţi sanitare, suferind de anemie, deshidratare şi având un hematom la creier, Maradona a fost externat de la clinica Olivos, în care a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier la 11 noiembrie. Acesta a murit din cauza unui stop cardiac într-o casă de la periferia oraşului Buenos Aires.
Avocat al lui Diego Maradona, Matias Morlaa lansat acuzaţii grave şi a cerut o anchetă amănunţită, în urma decesului fostului campion mondial. "Astăzi este o zi de durere profundă, de tristeţe şi reflecţie. Simt în inima mea pierderea unui prieten pe care l-am onorat cu loialitate până în ultima zi. Înmormântarea trebuie să fie un moment intim şi familial. Conform spuselor procurorului din San Isidro, este inexplicabil faptul că, timp de 12 ore, Diego nu a avut nicio atenţie sau control din partea personalului medical. Ambulanţei i-a luat mai mult de o jumătate de oră pentru a ajunge, a fost o idioţenie criminală. Acest fapt nu trebuie să treacă neobservat şi vă rog să investigaţi până la sfârşit. După cum mi-a spus Diego: <<Eşti soldatul meu, care lucrează fără milă>>", a afirmat avocatul, într-un comunicat.

 
 
Loading...