Piticii au început revoluţia

Ultima actualizare:

    Ronaldo a fost o piatră de  încercare prea mare  pentru jucătorii din  Insulele Feroe, dar insularii  au deja patru puncteFOTO: AFP
Ronaldo a fost o piatră de încercare prea mare pentru jucătorii din Insulele Feroe, dar insularii au deja patru puncteFOTO: AFP

Românii îşi scuză de mult timp victoriile chinuite cu fraza că nu mai există echipe mici, dar în această campanie pentru turneul final din Rusia e mai adevărată ca oricând. Naţionale până acum de mâna a treia au mai multe puncte decât ţările grele din Europa, iar granzii rar mai pot face scor cu cineva!

Fiecare grupă din cele nouă care au pornit în aceste preliminarii conţine măcar câte o „cenuşăreasă” de acest gen care a sărit la gâtul „şefului” să-l sugrume. În grupa A, Belarus şi mai ales Luxemburg le fac zile fripte Franţei, Olandei şi Suediei, batavii fiind în acest moment pe un loc care nu duce nici măcar la baraj. Asta după ce au ratat după mulţi ani şi Campionatul European.

În grupa B, şocul e şi mai mare! Insulele Feroe are patru puncte după egalul cu Ungaria şi victoria lejeră din Letonia şi e la doar două puncte în spatele Portugaliei lui Ronaldo, la egalitate cu Szalai şi compania.

În C haosul se anunţă cât casa! Azerbaidjan avea după primele două jocuri maximum de puncte, şase, tot atâtea cât Germania, şi se afla alături de nemţi la cârma grupei, peste Irlanda de Nord şi Cehia, naţionale prezente le Euro 2016, dar şi peste Norvegia.

În grupa D, sârbii şi irlandezii le-au luat faţa unor echipe ca Ţara Galilor şi Austria pentru că Georgia şi-a încordat muşchii şi a plecat neînvinsă de la Cardiff, lăsându-i mască pe Bale şi compania, semifinalişti în Franţa, în această vară. Nici grupa noastră nu e ferită de surprize. Prima a fost bomba de la Astana, din primul joc, unde polonezii n-au reuşit decât un 2-2. Apoi, nu se poate să nu ne surprindă rezultatele Muntenegrului, echipă fără pretenţii până în această campanie de calificare, dar care conducea grupa înaintea jocurilor disputate aseară, după închiderea ediţiei. 

Turneul final va avea loc în Rusia, în 2018

În grupa F, Anglia rămâne târâş în frunte, dar lucrurile sunt complicate rău. Exceptând Malta, toate echipele au şanse să meargă la Mondial, inclusiv incredibila Lituanie, care e peste Slovacia lui Hamsik, echipă prezentă şi ea la Euro 2016.

Spania şi Italia conduc grupa G, dar Israel şi Albania au doar un punct în spatele lor şi lupta se va da până la capăt. Văzând meciul squadrei azzura de la Skopje, unde a fost condusă până în minutul 75, şi faptul că Liechtenstein a pierdut doar cu 2-1 la Ierusalim, e evident că orice e posibil.

În grupa H, Belgia pare să n-aibă probleme, iar Grecia şi Bosnia îşi vor disputa locul de baraj cu Estonia şi Cipru pe post de arbitri. Nu în ultimul rând, în grupa I continuă nebunia Islandei, care rămâne în frunte umăr la umăr cu Croaţia. Ucraina şi Turcia sunt în spate, iar rezultatele cu Finlanda, care a pierdut la un singur gol diferenţă cu primele două, vor decide prezenţele la Campionatul Mondial din Rusia, 2018.

Noroc că au apărut Kosovo şi Gibraltar

Cu Insulele Feroe, Luxemburg şi Liechtenstein dispărute de pe lista victimelor sigure, Europa risca să se transforme într-un război civil, fotbalistic vorbind. Norocul nostru e că au apărut Kosovo şi Gibraltar, federaţii nou acceptate de FIFA şi UEFA, care joacă pentru prima dată în istoria lor preliminarii de turneu final. Ele sunt singurele, poate alături de San Marino, care mai sunt dispuse să primească multe goluri. În rest, bine aţi venit în iad!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net