Selecţionerul Victor Piţurcă a susţinut azi o conferinţă de presă în care a vorbit despre şansele României de a mai prinde Mondialul din Brazilia şi despre planul său de a realiza acest vis.


"Am discutat cu băieţii, am avut antrenamente, am pregătit - sper eu bine - meciul de mâine seară. Contează însă cum vor evolua jucătorii în faţa a 55.000 de oameni. E clar că în condiţiile date nu avem nimic de pierdut. Ne vom juca şansa şi sper să şi reuşim. Atmosfera e bună, băieţii şi-au revenit psihic, fiindcă erau dărâmaţi după jocul tur. Din minutul 60, evoluţia noastră nu a mai fost una bună, asta şi datorită grecilor, care au făcut un meci foarte bun spre final. Noi, din punct de vedere fizic, psihic, nu am fost la nivelul la care trebuia. Trebuie să marcăm goluri. Şi în Grecia am jucat ofensiv, am încercat să jucăm ofensiv. Am şi spus înainte de joc că dacă nu dăm goluri, nu ne calificăm. Dar asta nu înseamnă că vom neglija faza defensivă. Şi la meciul tur am jucat cu un singur închizător. Cociş era în careu, era mai avansat, în funcţie de cum o cer jocul, faza.", a spus Piţurcă.

Chiricheş va fi titular!
"Chiricheş s-a antrenat în fiecare zi, s-a antrenat normal şi cred că se va regăsi în primul 11. Medical, Tătăruşanu este 100% apt. Am avut o discuţie cu toţi jucătorii, inclusiv cu Torje. A făcut două faulturi în zone laterale şi am primit două goluri din acele faze. Dar nu este doar Torje vinovat. Lazăr a luat primul galben pentru că a vrut arbitrul. Ce mai era de discutat cu Lazăr? A venit, şi-a luat la revedere, a fost o experienţă pentru el, chiar la vârsta pe care o are. Ne-a lăsat în 10, puteam să fim băgaţi în corzi, dar asta a fost situaţia. Trebuie să jucăm bine, să jucăm perfect, să avem o circulaţie foarte bună. Cu siguranţă grecii se vor retrage în propria jumătate. Va fi foarte greu, ei sunt foarte puternici în defensivă, dar şi noi avem jucători ofensivi care pot pune probleme", a încheiat selecţionerul.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: