Selecţionerul Victor Piţurcă a vorbit azi într-o conferinţă de presă susţinută în Finlanda despre meciul de la Helsinki, dar şi despre punctele pierdute cu Ungaria. La întrebarea jurnaliştilor referitoare la decizia ca echipa să se retragă când avea 1-0 pe tabelă, antrenorul a răspuns în stilul caracteristic, demonstrându-şi încă o dată nivelul. Culmea este faptul că a contrazis tot ce a spus la conferinţa de după meciul de sâmbătă.


"Depinde foarte mult pe adversar, depinde de scor. Așa se întâmplă într-un meci de fotbal, ca echipa care are avantaj să se apere, să țină de scor. Contează și adversarul, trebuie să poți să duci un ritm. Probabil dacă era 0-0 jucam și a doua repriză precum în prima.", a declarat Pițurcă, la două zile după meciul cu Ungaria.

Căpitanul Răzvan Raţ, cel care mâine seară va bifa selecţia cu numărul 100 la echipa naţională, a vorbit şi el despre frustrarea de pe Arena Naţională.

Nu am discutat la pauză în niciun caz să facem pasul înapoi. Am discutat că e necesar să înscriem al doilea gol, să ne asigurăm victoria, să ne asigurăm cele trei puncte. Nu sunt eu în măsură să spună ce s-a întâmplat. Am fost și forțați de adversar. Pe teren se pleacă de la 0-0 și indiferent de numele echipei poți fi pus în dificultate. Ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Ungaria este istoria unui joc în care de afară s-a văzut că am făcut o repriză foarte bună, iar în a doua nu a părut că suntem la fel de buni ca în prima repriză, Ungaria nu a avut nimic special. Poate a echilibrat posesia, dar nu și-a creeat ocazii. Până la acea lovitură liberă dintr-un fault inexistent nu s-a întâmplat nimic la poarta lui Tătărușanu", a spus fundaşul de 33 de ani.

 
 
Loading...