Piţurcă prefaţează duelul de foc de vineri: «Presiunea la meciul cu Ungaria va fi formidabilă»

Ultima actualizare:

    Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat că pentru a putea învinge Ungaria (partida va fi la data de 6 septembrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională), "tricolorii" trebuie să fie mai puternici din punct de vedere psihic şi să nu se relaxeze chiar dacă vor conduce pe tabelă.

"Suntem conştienţi cât de greu va fi meciul cu ungurii. Adversarii îşi doresc şi ei foarte mult o calificare, aşa că va rezulta un joc extrem de dificil pentru ambele echipe. Sper eu ca echipa României să iasă bine şi să câştige acest joc. Presiunea va fi formidabilă şi avem de lucru în sensul ăsta, dar acest joc se va juca până la ultimul fluier. Trebuie să fim foarte puternici din punct de vedere psihic, pentru a putea termina jocul bine, în condiţii optime. Nu trebuie să existe momente de relaxare în niciun moment, chiar dacă conducem pe tabela de marcaj. Faţă de meciul direct cu Ungaria din 1999 acum e cu totul altceva, pentru că suntem în luptă cu ei pentru ocuparea locului doi. Atunci alta era situaţia. Sper să se repete istoria şi să câştigăm cum am făcut-o atunci, a spus Piţurcă.

...despre lupta pentru locul la barajul ce duce la CM:  "A sosit şi clipa acestor jocuri. Întâlnim Ungaria, echipa care ocupă locul doi în grupă în acest moment. Avem nevoie de victorie pentru a le lua locul, pentru a trece noi pe locul doi şi a avea prima şansă la ocuparea acestui loc care duce la jocurile de baraj. Calculele sunt simple, noi toţi ne-am dori şase puncte din aceste meciuri ca să avem şanse mari, să nu stăm la mâna altor rezultate. Acum să vedem câte putem să obţinem. Dacă vom lua patru puncte, vom sta automat la mâna altor rezultate. Ca să nu avem nicio surpriză, ar trebui să câştigăm cele şase puncte puse în joc. Ştiu că e foarte dificil să joci două meciuri la rând în interval de patru zile. Joci cu Ungaria şi vin turcii, care îşi joacă ultima şansă. Şi aşa în condiţiile astea ei nu au şanse prea mari de a ajunge la baraj".

...despre atmosfera din lot: "Băieţii cred că de astăzi vor intra în febra jocului. Sunt conştienţi de importanţa acestui joc. Din punct de vedere fizic, jucătorii din campionatul nostru au dat dovadă de o anumită stare de oboseală. Au fost meciurile din cupele europene, mă refer la jucătorii de la Steaua, a fost o perioadă de relaxare, dar cu siguranţă îşi vor reveni până la meciul cu Ungaria".

...despre alegerea lui Gigel Bucur în locul lui Claudiu Keşeru: "Keşeru poate fi o opţiune, sigur. L-am adus la meciurile cu Ungaria şi Olanda, dar după ce s-a transferat la o echipă din prima ligă din Franţa nu a jucat din cauza unei accidentări. A făcut-o acum foarte bine, dar deja făcusem convocările, aşa că în momentul de faţă m-am oprit asupra lui Maxim şi Gigel Bucur pentru postul pe care joacă el. Data viitoare, dacă va juca şi va marca, se va regăsi printre tricolori. Gigel Bucur e un jucător cu mare experienţă. Mulţi s-au perindat prin campionatul Rusiei şi au revenit sau au plecat în alte campionate, dar Gigel Bucur a rezistat de-a lungul timpului numai datorită valorii lui. Fiind într-o formă foarte bună, am decis că este nevoie de valoarea şi experienţa lui. Sper să intre şi să facă diferenţa".

...despre gazonul de pe Arena Naţională: "Azi sau mâine voi merge să văd gazonul, să văd dacă putem face un antrenament pe el. Am discutat cu oamenii care s-au ocupat de schimbarea gazonului, aseară era gata, dar va avea nevoie de câteva zile pentru a fi perfect, dar şi aşa cred că gazonul va fi bun".

...despre suporterii echipei naţionale: "Cred că suporterii vor fi alături de echipa naţională şi e obligatoriu să se întâmple acest lucru, necondiţionat, fiindcă echipa trebuie susţinută. Şansele sunt împărţite, iar publicul poate face diferenţa în sensul ăsta. Ar fi al 12-lea jucător al nostru şi putem să aducem victoria mult dorită. Vor fi 2-3.000 de maghiari împotriva a 52.000 de români. Nu cred că vocea lor se va face auzită. Sper să fim la înălţime în acest joc".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net