Piţurcă vrea toţi banii Federaţiei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Satana” a fost „crucificată” în aceste zile în mass-media. Nu este vorba despre niciun film horror, ci despre tratamentul la care a fost supus selecţionerul Victor Piţurcă, poreclit în acest fel, de către toţi oamenii de fotbal din România după dubla jenantă cu Ungaria şi Olanda.

Spunând însă că merită statuie şi mari prime în bani pentru ce a făcut la naţională, într-un context în care toată lumea îi cere demisia, Piţurcă şi-a atras mai multă antipatie şi demonstrează că este un personaj de neînţeles.

„Eu am calificat echipele naţionale de trei ori la turneele finale. Din banii pe care i-am adus eu la Federaţie ar trebui să fiu plătit cu un milion pe an vreo 20 de ani. Nu cred că am un salariu mare, ci unul pe măsura performanţelor mele", a fost afirmaţia revoltătoare dată de Piţurcă.

Click! a verificat dacă selecţionerul a adus într-adevăr în conturile FRF atât de mulţi bani încât să se justifice o asemenea pretenţie. Analiza a relevant că pentru Euro 2008, FRF a încasat 7,5 milioane de euro drept primă de calificare, 500.000 de euro pentru egalul cu Franţa din grupe şi 500.000 de euro pentru egalul cu Italia din grupe.

Fabio Capello este cel mai bine plătit selecţioner din Europa

simeon stalpnicul png

Pentru Euro 2000 s-au încasat 3 milioane de euro, ca primă de calificare la turneul final. Banii pentru punctele din grupă nu se pun pentru că România a fost condusă la turneul final de Emeric Ienei.

Apoi, pentru calificarea la europeanul de tineret, din 1998, FRF a primit 1 milion de euro. La aceste sume se mai adaugă 2,5 milioane de euro veniţi de la sponsorii FRF. În condiţiile în care Piţurcă vrea 20 de milioane de euro în 20 de ani, adică cu vreo 5 milioane mai mult decât a produs naţionala condusă de el.

Asta demonstrează că "Piţi" e mult pe minus şi, de fapt visează. Pentru a merita aceşti bani, Piţurcă ar fi trebuit să câştige măcar unul din cele două Campionate Europene la care ne-a calificat.

Trecând la salariul său de 400.000 de euro pe an, pe care Victor Piţurcă  nu s-a sfiit să-l considere cât se poate de normal pentru valoarea lui, Click! a făcut o comparaţie cu ce câştigă ceilalţi selecţioneri din Europa. Nici această concluzie nu-l avantajează însă pe antrenorul nostru.

Asta perntru că, exceptând selecţionerii marilor forţe din Vest, care câştigă peste un milion de euro pe sezon, "Satana" este cel mai bine plătit selecţioner din Europa.

Remuneraţia lui Piţurcă o întrece chiar şi pe cea a antrenorilor unor naţionale mai valoroase şi mai bogate, care sunt deja cu un picior la baraj sau chiar la Mondial.

"Nu ştiu dacă sunt zece selecţioneri în Europa care să ia 400.000 de euro pe an, precum Victor Piţurcă. Iar el ne sfidează pe toţi. I-am şi zis: Frate, nu eşti deţinătorul adevărului absolut. Mai sunt şi alţii care se pricep la fotbal. Au fost şi alţi selecţioneri înaintea ta"

Mitică Dragomir, preşedinte LPF

"Salariul acesta este o sfidare pentru ceea ce înseamnă traiul unor năpăstuiţi. E sfidător pentru un om care are ca obiectiv calificarea la Euro 2016, unde merge toată lumea pentru că se califică jumătate din ţările de pe continent"

Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

"În ziua de azi se vorbeşte de milioane de euro! Eu nu sunt invidios, dar mulţi dintre cei care au câştigat Cupa Campionilor trăiesc la limita existenţei, iar cei de acum nu se apropie la o mie de kilometri ca valoare de jucătorii de atunci"

Emerich Ienei, fost selecţioner

Rusia - Fabio Capello  -  7 milioaneAnglia - Roy Hodgson - 3,2 milioaneItalia - Cesare Prandelli - 3 milioaneElveţia -  Ottmar Hitzfeld - 2,6 milioaneOlanda - Louis van Gaal - 2,5 milioaneGermania - Joachim Loew - 2.5 milioaneSpain - Vicente Del Bosque - 1.5 milioaneIrlanda - Giovanni Trapattoni - 1.5 milioanePortugalia - Paulo Bento - 1.5 milioaneFranţa - Didier Deschamp - 1.2 milioane

* sumele sunt exprimate în euro

România - Victor Piţurcă - 400.000 Grecia - Fernando Santos - 400.000Ungaria - Sándor Egervári - 360.000Turcia - Abdulah Avci - 350.000Ucraina - Mykhaylo Fomenko -   300.000Serbia - Sinişa Mihajlovici - 250.000Albania - Gianni De Biasi - 240.000Croaţia - Igor Stimac - 160.000Muntnegru - Branko Brnovici - 150.000Israel - Eli Guttman - 120.000

* sumele sunt exprimate în euro

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net