Planul FIFA pentru CM 2026: Dublarea numărului echipelor din Africa şi Asia

Ultima actualizare:

    Brazilienii vor putea juca la turneul final împotriva unor echipe de valori atât de joase, încât nici în amicale nu pot găsiFoto: Reuters
Brazilienii vor putea juca la turneul final împotriva unor echipe de valori atât de joase, încât nici în amicale nu pot găsiFoto: Reuters

Gianni Infantino a câştigat alegerile pentru preşedinţia FIFA având acelaşi discurs şi aceleaşi promisiuni ca şi predecesorii săi: mărirea numărului de echipe calificate la Campionatele Mondiale de la 32, la 48.

Românii au fost tentaţi să se bucure, dar nu e cazul! Nu în zona Europei se vor face cele mai mari salturi, ci în zonele cu fotbal sărac şi neperformant. Astfel, din 13 echipe, câte are acum alocate UEFA, se vor aloca încă trei. Africa, Asia şi CONCACAF (America Centrală şi de Nord) vor rupe însă! Numărul calificatelor din aceste zone se va dubla. Astfel, Asia va avea 8 echipe, în loc de 4, Africa 9, în loc de 5, iar CONCACAF 6, în loc de 3. În schimb, Oceania, care acum nu are decât un singur loc la baraj, acontat mai tot timpul de Noua Zeelandă, va merge cu o echipă direct la Mondial. Nici celălalt continent cu super-forţe, America de Sud, nu câştigă mare lucru. În loc de 4, plus una la baraj, care merge şi ea la turneul final cam de fiecare dată, din 2026 va avea 6. Practic, acest salt nu va fi făcut pentru a aduce echipe mari la turneul final, ci pentru a mulţumi nişte confederaţii de mâna a doua sau a treia care n-ar prinde Mondialul în acest format. Până la urmă, voturile din Argentina, Germania sau Fiji sunt egale pentru şefii de la FIFA.

Recomandările prezentate joi vor fi votate în următoarea adunare a Consiliului FIFA, care va avea loc pe 9 mai, în Bahrain. În luna ianuarie, membrii FIFA au votat pentru extinderea formatului Campionatului Mondial, de la 32 la 48 de echipe, începând cu ediţia din 2026.

Pentru organizarea Campionatului Mondial din 2026 se bat SUA, Canada, Mexic, Columbia şi Australia.

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net