Platini a fost eliberat, dar nu a scăpat

Ultima actualizare:

    Michel Platini, zâmbitor după ieșirea din arestFOTO: EPA
Michel Platini, zâmbitor după ieșirea din arestFOTO: EPA

O noapte a petrecut în arest Michel Platini. Fostul preşedinte UEFA a fost eliberat, dar nu a scăpat de probleme. El e anchetat în continuare și nimeni nu poate spune cum se va termina acest process.

Michel Platini a fost reţinut marţi dimineaţă, fiind acuzat de corupţie în atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale Cupei Mondiale. El a fost eliberat la scurt timp după miezul nopţii. Asistat de avocatul său, William Bourdon, Michel Platini fusese chemat la poliţie ca martor. Însă la sosirea la Oficiul anticorupţie al poliţiei judiciare, poliţiştii l-au reţinut. ”Să vin aici ca om liber, să mă trezesc că sunt în custodie şi să se provoace un astfel de vacarm, nu este o plăcere. Este mult zgomot pentru nimic. Nu înţeleg ce caut în această poveste”, a declarat Platini pentru L’Equipe. Potrivit jurnalului francez, Platini nu a fost chestionat pentru prima dată în cadrul acestei anchete. În vârstă de 63 de ani, Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Elvețianul care a condus fotbalul mondial în timpul celui mai mare scandal din istoria acestui sport a fost și el chestionat de ziariștii francezi. El a spus că pentru el a fost o mare surpiză să afle că Platini a fost reținut. ”Nu pot decât să repet ceea ce am spus şi am scris deja, mai ales în ultimele mele două cărţi. Platini m-a sunat să-mi spună că a discutat la Palatul Elysee cu Nicolas Sarkozy şi că el şi prietenii săi ar putea vota pentru Qatar datorită unor interese economice naţionale. L-am întrebat dacă Sarkozy l-a forţat. Mi-a răspuns că nu, dar că el a spus că ar fi bine să voteze pentru Qatar. Şi s-a întâmplat aşa: cele patru voturi aduse de Michel - al său şi celelalte trei - au înclinat balanţa şi SUA a pierdut”, a declarat Blatter pentru l’Equipe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net