Platini l-a tras de urechi pe Sandu

Ultima actualizare:

    Platini si Mircea Sandu
Platini si Mircea Sandu

Michel Platini i-a trimis o scrisoare şefului FRF, Mircea Sandu, avertizându-l că UEFA va lua măsuri drastice împotriva cluburilor româneşti în cazul în care manifestările rasiste se vor repeta la meciurile de fotbal.

Reacţia preşedintelui UEFA nu s-a lăsat aşteptată după scandalul petrecut în urmă cu circa două săptămâni (n.r. 24 septembrie) la meciul Steaua-Rapid, din etapa a 9-a, Liga I.

Michel Platini i-a trimis o scrisoare lui Sandu, în care avertizează cluburile din România că riscă sancţiuni severe, în cazul în care conducătorii fotbalului românesc nu vor lua măsuri urgente de combatere a rasismului pe stadioane.

"Am fost informaţi cu privire la serioase incidente de sorginte rasistă care au avut loc în timpul jocului, multe dintre ele prin intermediul bannerelor şi scandărilor care se refereau în cel mai inuman mod la comunităţile rome. În ultimii ani, multe meciuri dintre cele două echipe au fost marcate de incidente rasiste, numai că interacţiunea pe care am observat-o se află dincolo de orice rivalitate rezonabilă din sport. Pericolele unor asemenea acte fiind multiple. Ţara dvs. va dori să evite deteriorarea reputaţiei sale, care ar putea reieşi din imaginea României ca nefăcând parte din comunitatea fotbalului european", se menţionează în scrisoarea semnată de Platini.

În cazul în care asemenea acte se vor repete preşedintele UEFA va fi forţat să i-a cele mai drastice măsuri împotriva cluburilor româneşti de fotbal.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, crede că în România nu există rasism sau xenofobie şi că preşedintele UEFA a fost indus în eroare intenţionat. "Astea sunt glume! La noi nu e xenofobie, nu e ură de rasă. De ce să se simtă jigniţi doar cei din galeria Rapidului? De ce nu se simt jigniţi şi când mă înjură pe mine? În legea mea e stipulat orice, dar când sunt eu înjurat nu se face caz! În România toţi suntem prieteni, restul sunt poveşti. Platini nu ştie despre ce e vorba, a fost dus în eroare de nişte păcălici care iau banii degeaba de la stat" a declarat Dumitru Dragomir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net